Hlavní obsah

Ranaři do ringu. Blíží se druhá boxerská show těžkých vah?

Praha

Dojde k druhému boxerskému galapředstavení? První nadchlo. Na konci dubna těžká váha zažila fanouškovský restart. Anthony Joshua se stal novým králem, když porazil Vladimira Klička. V 11. kole bitvu ukončil rozhodčí. Hned pár minut po boji se vyrojila slova o možné odvetě. Po téměř třech týdnech tu je první nástřel. Ring pro druhou show by mohl být postaven na podzim na Millennium Stadium v Cardiffu, což je velšský národní stánek.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Vydařený úder Anthonyho Joshuy (vpravo) proti Vladimiru Kličkovi.

Článek

Přesnější termín, údajně sobota 28. října. „Věřím, že Kličko bude chtít odvetu, takže se díváme na možné termíny," citovala anglická média promotéra. Tím je Eddie Hearn, ten stál v pozadí i prvního souboje, na stadión ve Wembley přivábil devadesát tisíc fanoušků.

Kolik by jich přišlo na Millennium Stadium? Kapacita je 74 500 a hrají se zde převážně utkání ragby a fotbalu.

Joshua měl údajně v plánu vrátit se do ringu v listopadu, ale termíny jsou pro tento stadión plné, takže poslední říjnová sobota je možným řešením. „Josh má trochu bolavé rameno, Kličko tvrdě bojoval a jeho tvář dostala zabrat. Máme ještě dva týdny v květnu, celý červen, než budou v pohodě vrátit se zpátky do kempu," citoval promotéra server mirror.co.uk.

Když nedopadne Cardiff, jsou tu další možnosti

Kličko je v současné době s rodinou v Miami, kde relaxuje a také přemýšlí o své budoucnosti. Pokud kývne na odvetu, nikdo mu ji patrně nevezme. Před prvním duelem měl ve smlouvě klauzuli o druhé bitvě. A že by chtěla legenda odejít do důchodu po dvou prohrách? Tyson podzim 2015 a jaro 2017 Joshua?

„Možností pro Cardiff je také prosinec, ale do toho opravdu nechci jít, takže se díváme také na MGM v Las Vegas, Čínu a Dubaj. To jsou další možnosti," řekl také Hearn.

„On bude chtít ten zápas, i když lidi kolem něho ne. Já bych odvetu uvítal, podle toho, jak vypadal náš zápas, bylo by to zase skvělé," řekl Joshua pár hodin po své největší boxerské výhře v životě.

Dojde s Kličkem k repete?

V případě odvety, kdo podle vás vyhraje?
Vladimir Kličko
53,2 %
Anthony Joshua
46,8 %
Celkem hlasovalo 4148 čtenářů.

Reklama