Hlavní obsah

Senzace! K triumfu ve Světovém poháru se Češka prohlavičkovala

Praha

Ping-pong a fotbal v jednom - takový je headis. Hraje se u ping-pongových stolů, místo pálky ale používáte k odrážení míčů vlastní hlavu. Headis vymyslel v roce 2006 německý student Rene Wegner a Česko teď poprvé hostilo turnaj Světového poháru. „Češi? Úžasní hráči. Headisu se sice nevěnují dlouho, ale jejich výkony jdou neuvěřitelně nahoru,“ říká Wegner. Jeho slova potvrzuje i fakt, že soutěž žen vyhrála Češka. Ostatně podívejte se sami, jak to jí i ostatním u stolů šlo.

Znáte headis?Video: Sport.cz

 
Článek

Headis (header table tennis) to je hlavně zábava. Na turnajích vládne uvolněná atmosféra. Hráči většinou nenastupují pod svými vlastními jmény, ale pod přezdívkami. Třeba zakladatel headisu Rene Wegner si říká "Headi Potter" a česká vítězka Martina Ambrožová "Tableminnie".

Nebolí hráče z obrovského množství hlaviček hlava? „Občas i krk. Ale nemělo by to tak být. Měli byste hrát celým tělem, takže by krk neměl být tak zatěžovaný, " přiznává Tableminnie. Podle předsedy Headisu České republiky a Slovenska Aleše "Baldhead" Karáska pak u tohoto sportu ani moc často nedochází ke zraněním. „Stává se to tak jednou za deset let, že si někdo o stůl rozbije nos nebo si vyrazí zuby," směje se.

Reklama