Hlavní obsah

Drama s tragickým koncem! Vicemistryni světa při tréninku smetl náklaďák

Sportovní svět zasáhla další smutná zvěst. Dvojnásobná německá vicemistryně světa v duatlonu a špičková triatlonistka Julia Viellehnerová je po smrti. Jednatřicetiletá závodnice podlehla v pondělí v nemocnici těžkým zraněním, která utrpěla při silniční nehodě.

Foto: Sport.cz

Německá závodnice Julia Viellehnerová při cyklistické části závodu.

Článek

Podle německých médií srazil Viellehnerovou minulý týden během cyklistické přípravy v Passo delle Forche v Itálii nákladní vůz a několik metrů ji táhl za sebou. Mladou ženu transportoval vrtulník na kliniku v Ceseně, kde byla uvedena do umělého spánku. Po týdenním boji však těžkým zraněním podlehla.

Na stejném místě a ve stejný den zemřel na následky zranění po nehodě na kole rovněž bývalý mistr světa v závodech silničních motocyklů královské třídy MotoGP Nicky Hayden. Pětatřicetiletý Američan byl v Ceseně hospitalizován v kritickém stavu od srážky s automobilem, k níž došlo minulý týden ve středu.

Tom Stecher, partner a trenér Viellehnerové, vyvěsil v pondělí zprávu o tragédii na facebookovém účtu a snímek doprovodil komentářem: „Uvidíme se v cíli," bývala její poslední slova krátce před každým závodem. „Posledních pár dnů bylo hodně dlouhých a tvrdých! Julia bojovala až do poslední chvíle! Teď už je v cíli a čeká tam na nás..."

Nejedná se přitom o první ránu osudu v rodině Viellehnerových, připomíná na svém webu deník Augsburger Allgemeine. V roce 2015 se nevrátili z expedice usilující o výstup na Mount Cook otec i bratr německé závodnice Hans a Raphael. Oba jsou oficiálně považováni za nezvěstné, nicméně tamní úřady se domnívají, že se při výstupu na nejvyšší horu Nového Zélandu zřítili a zahynuli.

Reklama