Hlavní obsah

Rána po gongu a bylo zle. Trenér napadl boxera

Washington

Rána pěstí po vypršení časového limitu? To se v ringu nenosí a může způsobit problém. Ten nastal o víkendu v MGM National Harbor blízko Washingtonu, kde se v ringu proti sobě postavili André Dirrell a José Uzcateguia. Osmé kolo skončilo, ale Američan vyfasoval od soka z Venezuely ostrý pozdrav a poroučel se k zemi. Humbuk, lékař, rozhodčí, a nakonec i Dirrellův trenér Leon Lawson, který neudržel nervy na uzdě a pustil se do provinilce, který atak nečekal. A trenér se trefil...

Foto: Profimedia.cz

Tohle bylo mimo pravidla. Trenér a strýc v jedné osobě Leon Lawson napadl soupeře svého synovce. Teď má velký problém.

Článek

Lawson byl po tomto útoku suspendován. Podle serveru dailymail.co.uk zůstává na svobodě, ale byl obviněn z útoku prvního a druhého stupně. Lawson může v krajním případě čelit až pětadvaceti letům vězení za tento incident. Jeho po limitu trefený synovec Dirrell nakonec zápas vyhrál, když byl soupeř v souboji o mistrovský pás střední váhy organizace IBF diskvalifikován.

„Je mi líto, co udělal můj trenér. Stará se o mě, on mě miluje. Prosím, odpusťte mu," hájil boxer svého strýce.

„První věc, kterou jsme udělali, bylo, že jsme ho (Uzcateguia) vzali do nemocnice, abychom vyloučili jakákoli zranění po tomto velmi zbabělém jednání ze strany Dirrellova strýce, pak jsme podali stížnost a najali americké právníky, aby ho zastupovali," citoval server boxingscene.com promotéra Fernanda Beltrana.

Reklama