Hlavní obsah

Tradiční maorské přivítání. Na letišti soupeř sledoval slavnou haku

Praha/Auckland

Přivítání, které se každý den nevidí, takže ve vás zanechá stopu. Britští a irští Lvi se dočkali maorského bojového pozdravu, vyslechli si haku přímo na letišti. Ragbisté poté zazpívali velšskou hymnu. Tento ceremoniál se odehrál poslední květnový den v Aucklandu na Novém Zélandu před tour, kterou Lvi startují v sobotu. Ti se střetnou také se slavnými All Blacks.

Na hráče Lions čekalo na letišti v Aucklandu tradiční maorské přivítáníVideo: Reuters

 
Článek

„Těšíme se nejen na návštěvu, ale také na spojení komunit, kde si ukážeme respekt a naše kultury. Věříme, že to bude úspěch, současně také přijímáme výzvu, kterou náš kapitán akceptoval. Víme, že toho je hodně před námi jak po osobní, tak po sportovní stránce," citovala agentura Reuters manažera Johna Spencera.

Tým z Evropy přiletěl na své netrpělivě očekáváné turné po Novém Zélandu. Kapitán Sam Warburton přijal výzvu, se spoluhráči zhlédli haku, došlo i na maorské pozdravy, tedy dotyky nosů.

Lvi vyhráli pouze jednou v předešlé sérii na Novém Zélandu. Nyní je čeká na tour deset zápasů. Hosté postupně nastoupí proti nejlepším mužstvům, síly poměří také se slavnými All Blacks.

Reklama

Související témata: