Hlavní obsah

ČR - Švýcarsko 6:0Čeští hokejbalisté na úvod MS hladce vyhráli

Aktualizováno

Čeští hokejbalisté vstoupili do mistrovství světa v Pardubicích jednoznačnou výhrou nad Švýcarskem 6:0. Rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Dvě branky a jednu asistenci zaznamenal útočník Radim Štěpáník, brankář Lukáš Heczko udržel čisté konto. Další zápas ve skupině A2 čeká svěřence trenéra Drahomíra Kadlece v pátek od 19:00 proti Itálii.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Soukup se raduje z branky proti Švýcarsku.

Článek
Fotogalerie

Švýcaři odolávali obhájcům bronzu, podporovaným více než třemi tisíci diváků v Tipsport areně, do deváté minuty. Skóre otevřel po spolupráci Špačka se Štěpáníkem Soukup, který zakončil do odkryté branky.

"Osobně jsem se, asi stejně jako každý z nás, na mistrovství těšil a fanoušci opravdu nezklamali. Divácká kulisa je fantastická. Doufám, že bude každým dalším zápasem lepší a lepší," řekl Štěpáník oficiálnímu webu MS.

Češi stupňovali tlak a za dvě minuty zvýšili. Slanec vyslal do úniku Pospíšila, který překonal gólmana Sidlera střelou na lapačku. Za 85 vteřin už to bylo 3:0, když z pravého kruhu zamířil přesně Štěpáník.

Na přelomu prvního a druhého dějství se Kadlecův výběr ubránil v prvním oslabení při Kubešově trestu. Češi se sice také v přesilovce neprosadili, ale ve 24. minutě už znovu udeřili. Po střele Bílého se trefil z dorážky Kubeš.

V závěru druhé patnáctiminutovky domácí zužitkovali početní výhodu a po přihrávce Bílého dal snadný gól Benedikt. Když už se zdálo, že se ve třetí třetině skóre nezmění, propálil pět vteřin před koncem Sidlera ještě Štěpáník.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, bylo to 3:0 po první třetině a to asi rozhodlo. Máme za sebou dva dny relaxu a drobného tréninku a byl tam ten náskok trochu vidět. Po první třetině jsme byli v psychické pohodě a čekali jsme na chyby soupeře," řekl asistent trenéra českého týmu Jaroslav Pavlík.

"Dva roky jsme se tvrdě připravovali, abychom to tady dobře zahájili. Z některých nováčků byla cítit před zápasem nervozita, ale bylo to všechno ve zdravé rovině," doplnil Pavlík.

Mistrovství světa v hokejbalu v Pardubicích:
Muži:
Skupina A2:
ČR - Švýcarsko 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Branky: 13. a 45. Štěpáník, 9. Soukup, 11. Pospíšil, 24. Kubeš, 29. Benedikt. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3189.
Skupina A1:
Slovensko - Indie 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Řecko - Kanada 3:4 po sam. stříleních (1:1, 0:1, 2:1)
Skupina B1:
Francie - Velká Británie 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Skupina B2:
Kajmanské ostrovy - Haiti 5:7 (2:3, 3:1, 0:3)
Arménie - Hongkong 4:3 po sam. stříleních (2:0, 1:0, 0:3)

Reklama