Hlavní obsah

Kličko dostal husí kůži. Po porážce s Joshuou cítil respekt davu

Na konci dubna odešel z ringu poražen, přesto Vladmir Kličko ze sebe překvapivě sype jen samá pozitiva. S těmito slovy ukrajinského boxera přišel server skysports.com. V zápase roku vyhrál Anthony Joshua, když rozhodčí ukončil duel v 11. kole. Jedenačtyřicetiletý Kličko byl v duelu třikrát počítán, připsal si pátou porážku v kariéře, Angličan devatenáctou výhru, stále je neporažen.

Foto: Facebook

Historie, pásy, které kdysi říkaly Kličkovi pane.

Článek

„Roky se připravuji neustále na vítězství, tohle je úplně nová zkušenost. Teď chápu, že úspěch nemusí nutně znamenat dosažení stanoveného cíle," napsal Kličko na LinkedIn.

„Místo úspěchu to znamená dosažení nejlepšího možného výsledku. Předem nevidíme, jaký může být nejlepší možný výsledek. Nakonec to byl Anthony Joshua, který dal rozhodující ránu a já vítězství v ringu ztratil. Neuskutečnil jsem svůj cíl, ale ve skutečnosti jsem získal mnohem víc. Nikdy jsem si nemyslel, že bych takovou věc řekl po porážce," komentoval duel po více než měsíci bývalý král těžké váhy, který hned po skončení duelu naznačil, že odveta je možná.

Kličko měl husí kůži

Joshua boxoval ve Wembley, na stadión dorazilo 90 tisíc fanoušků. Angličan byl doma, Ukrajinec byl hostem v ringu v zemi, kde jeho dav nechtěl vidět jako vítěze.

„Joshua měl jasnou domácí výhodu, byl Angličan, ale když jsem opustil ring, dostal jsem husí kůži. Byly tam desítky tisíc lidí. Oni chtěli, abych prohrál, ale oni mi tleskali. Zažil jsem nadšení, povzbuzení a respekt. Nemůžu si přát nic lepšího," dodal Kličko.

Joshua má nyní v profi ringu 19 zápasů a 19 vítězství k.o. Kličko dosáhl na 69 soubojů - 64 výher (z toho 53 k.o.) a 5 porážek. „Určitě bych uvítal odvetu, protože podle toho, jak vypadal náš zápas, byla by to zase skvělá podívaná," řekl pár hodin po svém největším vítězství Joshua.

Reklama