Hlavní obsah

Česká show v nebeské formuli! Oba piloti v Japonsku na stupních

Jen na domácího pilota Jošihide Muroju nestačili. Jinak byla japonská Čiba dějištěm české show. Oba krajané poprvé v historii vystoupali v závodě Red Bull Air Race v akrobatickém létání na stupně vítězů bok po boku. Petr Kopfstein dosáhl druhým místem životního úspěchu. Dosavadní lídr seriálu Martin Šonka třetím místem klesl na průběžnou druhou příčku. Má však stejný bodový zisk jako vedoucí Muroja. Podívejte se, jakou trať museli piloti zvládnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úspěch českých pilotů v JaponskuVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Velký den českých pilotů. Druhé a třetí místo, senzace.

"Neskutečná věc. Kdo by si ještě před pár lety pomyslel, že na stuních vítězů v závodě Red Bull Air Race budou někdy stát dva Češi! Petrovi patří velká gratulace. Vůbec to byl úžasný závod. Fanoušci tady byli znovu neskuteční, celkem jich za víkend přišlo 90 000, což je ohromné číslo. A snad výsledek pomůže, že nějací fanoušci přibudou i v Česku," doufá Martin Šonka.

"Úžasný pocit. Děkuju všem, kteří nám drželi palce a samozřejmě největší poděkování patří celému týmu. Bylo velmi příjemné stát na podiu s Martinem, s kterým se znám mnoho let. Znovu z Japonska odjíždím s nejlepšími vzpomínkami. Za náš tým slibujeme, že tohle je jen začátek," jásá šťastný Petr Kopfstein.

Reklama

Související témata: