Hlavní obsah

Boxerský šampión Wilder byl zatčen za držení marihuany

Tuscaloosa

Boxerský mistr světa těžké váhy Deontay Wilder byl zatčen v Alabamě kvůli držení marihuany. Právník jednatřicetiletého Američana odmítl, že by drogy patřily Wilderovi. Propuštěn byl na kauci tisíc dolarů.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Boxerský mistr světa těžké váhy WBC Deontay Wilder.

Článek

Wilder vlastní mistrovský pás organizace WBC. Obhájil ho v únoru už popáté po souboji s krajanem Geraldem Washingtonem. V profesionálním ringu je zatím neporažený, soubojů absolvoval 38. Coby amatér získal bronz na olympijských hrách v Pekingu.

Policie původně Wildera zastavila kvůli příliš ztmaveným sklům jeho vozu, jenže při kontrole ucítila z cadillacu závan marihuany. Malé množství policisté skutečně v autě našli.

Wilderův právník novinářům řekl, že se jeho klient vrátil z výletu mimo město jiným vozem, načež pak sedl do cadillacu a objížděl obchodní schůzky. V době, kdy byl pryč, mělo k autu podle něj přístup několik jeho přátel a nyní budou zjišťovat, kdo konkrétně v něm byl.

"Tato událost ho silně zasáhla. Odmítl, že by marihuana byla jeho. Je bojovník a uděláme vše pro očištění jeho jména. Nikdy nebyl obviněn z jakéhokoli drogového přestupku," řekl Wilderův advokát Paul Patterson.

Reklama