Hlavní obsah

Korejku neuškrtila, přesto slavila výhru. Češka triumfovala v Singapuru

Singapur/Praha

Poznala pocit z vítězství v nejprestižnější organizaci bojových umění. Zápasnice MMA Lucie Pudilová o víkendu v Singapuru porazila jihokorejskou soupeřku Ji Yeon Kimovou. Tvrdá příprava a odříkání ji přinesly výhru ve slavné UFC.

Foto: twitter.com/ufc

Lucie Pudilová a její boj v Singapuru s Korejkou Ji Yeon Kimovou.

Článek

Lucie Pudilová má před sebou další zápas v UFC

Rozhodčí měli jasno, vyhrála Češka, soupeřka byla jiného názoru, na výsledku to ale nic nezměnilo. „Jsem šťastná, je skvělé být tady a vyhrát," citoval Pudilovou server mmajunkie.com.

Její obličej nesl stopy úderů. Jenže stav euforie vše překryl. Po regeneraci se Češka vrátí zpět do tréninku a bude čekat na další zavolání z UFC. Jediná Češka v této organizaci má nyní bilanci jedné výhry a jedné porážky (z března s Linou Länsbergovou, kde šlo o kontroverzní výsledek).

„Chtěla bych poděkovat trenérovi, fanouškům, ale také lidem ze Singapuru, kteří asi nebyli spokojeni s koncem zápasu, ale byli v pohodě," řekla Pudilová, která vyhrála na body 29:28.

Vítězná ruka patřila Pudilové

Příprava v plynové masce, i to byla součást tréninku bojovnice z KBC Příbram. Na Singapur Pudilová slíbila, že bude lépe připravena než na premiéru v Londýně. To se také stalo. „Budu mít lepší fyzičku i psychiku. Vím, že teď předvedu lepší výkon," řekla před odletem.

„V žádném případě nechce nechat rozhodnutí na rozhodčích," řekl před bojem její trenér Ladislav Erdélyi.

Nakonec došlo na rozhodčí a body, ale Korejka se neradovala z výhry. První kolo vyhrála Pudilová 10:9 na body, ve druhém byla lepší soupeřka. Třetí rozhodlo. Pudilová se pokusila nasadit Kimové gilotinu, ale „neuškrtila" ji. Jenže byla aktivnější a její ruku ringový rozhodčí nakonec zvedl na znamení vítězství.

Reklama

Související témata: