Hlavní obsah

Puškař Nepejchal přišel až v rozstřelu o zlato

Suhl

Olympionik Filip Nepejchal se stal v Suhlu juniorským vicemistrem světa ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran. O držiteli zlaté medaile rozhodl až rozstřel, protože po 45 finálových ranách měl sedmnáctiletý český reprezentant stejný bodový zisk jako Číňan Liou Jü-kchun. Nepejchal si "prodloužení" vynutil skvělou poslední trefou (10,5), dodatečná rána pak ale rozhodla o triumfu o tři roky staršího soupeře v poměru 10,3:8,7.

Foto: Václav Toman, Sport.cz

Český střelec Filip Nepejchal.

Článek

Účastník loňských olympijských her v Riu de Janeiro Nepejchal navázal světovým stříbrem v třípolohové střelbě na loňský juniorský titul mistra Evropy z Tallinnu, ještě o rok dříve byl na MEJ v Mariboru ve stejné disciplíně druhý. V Suhlu ještě obsadil 15. místa ve střelbě z libovolné malorážky vleže i ze vzduchové pušky, ve které vloni triumfoval v Baku na Světovém poháru dospělých.

Jeho dnešní přemožitel Liou Jü-kchun slavil těsný triumf poté, co v pondělí skončil ve vzduchové pušce druhý o pouhou desetinu bodu za Chorvatem Miranem Maričičem.

Díky Nepejchalovi, kterému bude na začátku července 18 let, získala česká výprava na šampionátu v Německu druhou medaili. Tu první vybojovala Kateřina Kolaříková, vítězka neolympijské disciplíny sportovní malorážka vleže.

Reklama

Související témata: