Hlavní obsah

Česko - Velká Británie 1:4Softbalistky podlehly na ME Británii 1:4 a neobhájily bronz, na MS nepostoupily

Bollate

České softbalistky obsadily na mistrovství Evropy v Itálii čtvrté místo a nepostoupily na světový šampionát do Japonska. Výběr trenéra Pavla Křiváka prohrál v Bollate v utkání play off s Velkou Británií 1:4, rozhodla až druhá nastavená směna.

Článek

V základních sedmi směnách ani jeden z týmů neskóroval. V osmé ještě Češky dokázaly britské vedení 1:0 vyrovnat, ale na další tři body už odpověď nenašly. Britky budou v sobotu hrát o postup do finále s poraženým z duelu Itálie - Nizozemsko.

V semifinálové skupině předtím zdolal český výběr Rusko v třetí nastavené směně a ve čtvrtek pozdě v noci porazil i Řecko, tým sestavený z Američanek s řeckými pasy. Dnešní závěrečný zápas ve skupině právě s Velkou Británií byl proto zrušen, neboť si oba celky už před ním zajistily postup do play off.

Z předchozích dvou evropských turnajů přivezly Češky bronz, letos však medailový úspěch nezopakovaly a to je bude stát účast na MS. Příští rok totiž bude světový šampionát omezen na 16 týmů a z Evropy postoupí jen nejlepší trio.

Mistrovství Evropy softbalistek v Bollate (Itálie)
Semifinálová fáze - skupina X:
ČR - Řecko 5:0
Play off:
ČR - Velká Británie 1:4 (v 9. směně)
Český tým obsadil čtvrté místo.

Reklama

Související témata: