Hlavní obsah

Sílu na olympijskou sezónu čerpala česká ledová královna na Maledivách

Praha

Pořádně si odpočinula, načerpala sílu a už se opět vrhla do přípravy. Třicetiletá rychlobruslařka Martina Sáblíková pomalu začíná spřádat plány na nadcházející olympijskou sezónu, v níž by do své bohaté sbírky medailí chtěla přidat další cenné kovy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

Po další úspěšné sezóně se Martina Sáblíková nejvíce těšila na odpočinek. Sbalila letní oblečení a vyrazila na dovolenou k moři. „Volno po sezóně bylo bezvadné, už jsem ho hodně potřebovala. Vybrali jsme klidnou destinaci na Maledivách,“ prozradila česká ledová královna v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Když už byla třicetiletá rychlobruslařka dostatečně odpočatá, zahájila ihned přípravu na nadcházející sezónu. Oproti minulým rokům však během ní vynechala cyklistické mistrovství České republiky. Rozhodla se, že letos se tak bude soustředit jen na přípravu na zimní olympiádu. „Nohy mi během závodů cukaly i necukaly, ale letos jsem musela vzít v úvahu, co je pro mě nejdůležitější,“ vysvětlovala trojnásobná olympijská vítězka, kterou v průběhu minulého ročníku trápilo bolavé koleno.

„Po sezóně mě přestalo bolet, avšak když jsem začala trénovat, opět se ozvalo. Teď už naštěstí zase bolest skoro necítím a můžu se normálně připravovat,“ uvedla. Na led by měla poprvé zamířit na konci září. „Jak přesně bude do té doby příprava vypadat, ještě přesně nevím. Asi bude i vysokohorská. Bude to dlouhá cesta a všechno musí probíhat v pohodě. Podle toho se bude odvíjet, jak ji případně upravíme,“ dodala.

Ve hře je i týmová soutěž

Nervozitu, že jde o olympijskou sezónu, celková vítězka jedenácti Světových pohárů ještě necítí. „Zatím si to nějak nepřipouštím a snažím se soustředit na to, co a jak mám dělat. Na nervozitu ale přijde čas,“ přiznala s tím, že důležité pro ni budou i závody Světového poháru a šampionáty. „Budou to kvalifikační a testovací závody před olympijskými hrami. Ty nejzásadnější přijdou v prosinci v Calgary a v Salt Lake City, kde jsou nejrychlejší dráhy.“

Na olympiádě v Jižní Koreji by se vedle individuálních závodů ráda představila i v týmové soutěži. „Jasno bude v listopadu. S trenérem a holkami ale o stíhacím závodu družstev určitě přemýšlíme a přípravu k tomu směřujeme,“ naznačila plány několikanásobná světová šampiónka.

Reklama