Hlavní obsah

Erbanová už vyjela na led. Nad olympiádou zatím nepřemýšlí, bylo by to na škodu

Veronika KramlováSport.czPrávo

Přípravy na nadcházející olympijskou sezónu jsou v plném proudu. Na led už vyjela i česká rychlobruslařka Karolína Erbanová, která již několik let trénuje v Nizozemsku. Myšlenky o olympiádě si zatím nepřipouští, ale dělá vše pro to, aby byla ještě lepší než minulou sezónu, v níž ovládla evropský šampionát ve sprintu.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Erbanová.

Článek

Po úspěšné loňské sezóně, v níž se stala mistryní Evropy ve sprintu a na světovém šampionátu skončila těsně čtvrtá, si přijela Karolína Erbanová odpočinout domů do České republiky. „Volno jsem si pořádně užila, jelikož jsem nemusela za povinnostmi do školy,“ pochvalovala si v rozhovoru pro Sport.cz a Právo čtyřiadvacetiletá rychlobruslařka, která již několik let trénuje v Nizozemsku.

„Do Holandska jsem se pak vrátila začátkem května, abych se sešla s týmem a mohli jsme zahájit společnou přípravu. Teď už několik týdnů trénuji na ledě a poté se opět vrhnu na letní přípravu,“ naznačila své nejbližší plány. Chystat se na nadcházející olympijskou sezónu však bude i na tréninkových zahraničních kempech.

„Když to bude do programu pasovat, tak bych také ještě chtěla zavítat na otočku do České republiky,“ prozradila dál. Myšlenky, že se jedná o přípravu na zimní olympijské hry si zatím nechce připouštět. „Občas to někdy pociťuji, ale snažím se to potlačit, protože úvahy tohoto typu by mi v ničem nepomohly, spíš by mi byly na škodu,“ vysvětlovala dvojnásobná medailistka ze světových šampionátů z roku 2015.

„Snažím se připravit na každou sezónu co nejlépe. Tahle bude o něco důležitější, takže se snažím věcem dávat větší důraz. Je potřeba mít čistou hlavu a chtít být lepší než minulou sezónu,“ uzavřela Erbanová. Stále je v kontaktu i s trenérem Petrem Novákem, jemuž podává informace o zdravotním stavu a průběhu přípravy.

Reklama

Související témata: