Hlavní obsah

S větrem o závod. Adrenalinové létání v tunelu je dřina

Madrid/Praha

Létání ve větrném tunelu není jen adrenalinem pro zpestření. Tento netradiční sport má také své závody. Jedna netradiční sportovní show proběhla o víkendu v Madridu. A bez tréninku se neobejdete. "Máme freestyle trenéry, máme kouče na tanec, na trampolínu. Toto spojení dává dětem velkou sílu, ty pak rostou každý den před našima očima,“ je nadšený mistr světa Leo Volkov, který se ve Španělsku také proletěl.

V Madridu se konal šampionát v indoor skydivinguVideo: Reuters

 
Článek

Devět nejlepších juniorů do 18 let se sešlo v neděli ve větrném tunelu Madrid Fly. Choreografie, světelné afekty, akrobacie, to vše zabaleno do působivých představení, které jsou pro začátečníky prostě nemožná. Vítr je na začátku vládce. Tohle už byla úroveň, která vyžaduje pravidelný dril a trénink.

V Madridu se předvedly děti z celého světa. Byla mezi nimi také Inka Tittová z Finska a Volkov z Ruska, kteří ostatním předvedli nové možnosti, triky, aby byla nastupující generace více konkurence schopná.

„Pracoval jsem tvrdě, ale je zábavné se učit novým pohybům," přiznal Volkov, který patří k mladší generaci závodníků. Ti, kteří se předvedli v Madridu, měli od jedenácti do osmnácti let.

Reklama

Související témata: