Hlavní obsah

Konec boxerského hříšníka. Míří neporažená těžká váha opravdu do důchodu?

Praha

Půjde do důchodu, nazuje papuče? Boxer Tyson Fury tuto možnost nevyloučil. Angličan, který porazil ve svém poslední zápase v listopadu 2015 Vladimira Klička, se možná už nikdy do ringu nevrátí. Pokud by se tak opravdu stalo, skončil by kariéru jako neporažený. V profesionálním ringu vyhrál všech pětadvacet utkání. Bez porážky skončil v těžké váze před ním jen legendární Rocky Marciano.

Foto: Twitter

Boxer Tyson Fury rád slavil.

Článek

Rodák z amerického Brocktonu od roku 1947 do roku 1955 vyboxoval 49 vítězných soubojů. Fury, bývalý šampión, neboxoval od listopadu 2015, když si řešil postupně své osobní problémy s drogami, alkoholem, dopingem a tréninkovou morálkou.

Vrátí se ještě do ringu? „Nerad bych o sobě mluvil, zvláště, když jsem teď mimo box. Jsem mimo skoro dva roky. Nemyslím si, že je férové snažit se uklidnit ostatní kluky. Teď je jejich velký čas, aby zazářili," citoval Furyho server thesun.co.uk.

Když to nemilujete, není co řešit

Řeči o návratu tu před časem byly, Tyson chtěl každého smést, teď to vypadá, že mu chybí touha pobít se. „Můj čas byl před dvěma lety. Jestli se vrátím, dám vědět, pokud ne - nashle. Pokud chcete hrát tuhle hru, musíte to opravdu milovat, chtít, musíte být hladoví," řekl Angličan, který sám sebe srovnal s Marcianem.

„Jsem neporažený - druhý v historii šampionů těžké váhy. Odešel bych jako Rocky Marciano. Sjednotil jsem celou divizi, porazil muže, kteří nebyli k poražení. Potřebuji víc?" položil si otázku boxer, který byl rád středem pozornosti.

V lednu se chtěl ještě vrátit

Fury se zapsal do historie boxu na podzim roku 2015, když porazil Klička a přivlastnil si čtyři pásy šampióna profesionálních organizací WBA, WBO, IBO a IBF. K odvetě už nedošlo. Fury nakonec o své tituly přišel, dokonce mu byla pozastavena profesionální licence.

„Já se vrátím. Pás lze vyhrát a ztratit pouze v ringu. Já jsem ho neztratil v ringu, i nadále ho budu pyšně držet," napsal na svůj twitter Angličan v lednu. Máme červenec. Zuřivost, se kterou tak rád vystupoval, se patrně vytratila. Místo pár zápasů si Fury naordinoval flámování. Pokud se už nikdy nevrátí, může si každý myslet co chce, ale jeho bilance se nezmění - 25 zápasů, 25 výher, z toho 18 KO. Kdo to má...

Reklama

Související témata: