Hlavní obsah

Žralok vyděsil surfaře. Závody musely být přerušeny

Praha

Setkání se žralokem není nic příjemného, nikdy nevíte, co se stane. Surfaři jsou na tyto návštěvníky při svých závodech zvyklí. Když se objeví, dojde k přerušení bojů ve vlnách. To se stalo ve středu v Jižní Africe při světové surfařské lize na Jeffrey's Bay.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvůli žralokovi byl přerušen závod v Jižní AfriceVideo: Reuters

 
Článek

Hlídky jsou stále v pozoru a monitorují vše v okolí. Výjimkou nejsou vrtulníky. Pokud někdo spatří nebezpečí, jde o rychlou akci. Siréna všem dá okamžitě vědět a pro závodníky vyjíždí záchranáři, aby je dostali z vody. Velký bílý žralok zastavil závody také v Jižní Africe.

„Bezpečnostní body ho zaznamenaly poměrně daleko, pravděpodobně to bylo asi 700 metrů. Skútr za ním vyjel, viděl ho a sledoval ho," řekl k otázce hrozícího nebezpečí komisař Kieren Perrow.

Závod byl na pár minut přerušen. „Viděl jsem ho, pohyboval se velmi blízko. Děláme, co děláme. Nezbývá než se držet, držet a držet. Pak mě vyzvedli, řekl jsem si - jsem z toho venku," okomentoval situaci australský surfař Mick Fanning, pro kterého to nebylo první setkání se žralokem. V roce 2015 byl napaden na stejném místě. Byl tak šokován, že přišel o prkno, ale hlídka ho včas vytáhla z dosahu žraloka.

Reklama