Hlavní obsah

Na ME v Plovdivu se představí šest českých boxerů

PRAHA

Šest českých boxerů se představí na mistrovství Evropy, které se od 14. do 24. července uskuteční v bulharském Plovdivu. České barvy budou na kontinentálním šampionátu hájit František Faber, Antonín Lazok, Martin Halaš, Štěpán Horváth, Petr Novotný a Lukáš Viktora.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Oproti předešlému mistrovství v Pule se tak česká výprava rozrostla o jednoho boxera. "Nominaci jsme dělali na základě výsledků na mezinárodních turnajích. Navíc prakticky začíná olympijský cyklus, tak chceme dát boxerům šanci ukázat se," řekl ČTK reprezentační šéftrenér Svatopluk Žáček před odletem do Plovdivu.

V porovnání s minulými roky však v týmu není žádná výrazná postava typu Lukáše Konečného, Rudolfa Kraje či Tomáše Adámka, která by patřila mezi medailové aspiranty. "Medaile je pro nás moc vysoko. Úspěchem by byly umístění do osmého místa," přiznal Žáček. V Chorvatsku 2004 došel nejdále Adámek, jenž byl vyřazen v semifinále. Na loňském mistrovství světa v Číně poté všichni čtyři reprezentanti skončili hned v prvním kole.

Nominace ČR:
František Faber (do 51 kg), Antonín Lazok (do 54 kg), Martin Halaš (do 60 kg), Štěpán Horváth (do 69 kg), Petr Novotný (do 81 kg), Lukáš Viktora (do 91 kg).

Reklama