Hlavní obsah

Vy nejste naši? Čeští tanečníci ohromili Kolumbii, teď se jim klaněli v Polsku

Vratislav

Před čtyřmi lety v kolumbijském Cali Jakubu Mazůchovi naskakovala husí kůže, když mu spolu s taneční partnerkou Michaelou Gatěkovou po stříbru ze Světových her vestoje tleskala zaplněná hala. Na tři roky pak soutěže opustil, s Gatěkovou se věnoval trénování v taneční škole, ale když se v jejich kurzu objevila talentovaná dívenka Tereza Vodičková, rozhodl se ještě do světa soutěží vrátit. A opět si vychutnával mocný aplaus, i když tentokrát skončil těsně pod stupni vítězů.

Foto: Sport.cz

Tanečníci Jakub Mazůch a Tereza Vodičková patří v salse mezi světovou špičku.

Článek

Dva kolumbijské páry, jeden ekvádorský, Španělé, Italové a k nim česká dvojice, takové bylo složení finále salsy. Mazůch s Vodičkovou dokáží v salse konkurovat jižanským národům, kteří mají od narození rytmus v krvi.

„Je pravda, že v Kolumbii si mysleli, že jsme od nich,“ usmívá se devětadvacetiletý Mazůch. „Nemáme takové možnosti, ale v Praze jsou dva kubánští lektoři, na které nedáme dopustit, čerpáme i z Youtube,“ vyprávěl, když se vydýchával po finálovém tanci.

Fan club z Ostravy

„Trochu plivu krev, byl pro mě zápřeh se zase toho závodního tancování dostat. Ale jsem moc šťastný a děkuju Terezce,“ usmíval se na teprve šestnáctiletou taneční partnerkou. Společně je připravuje Gatěková, která se představila i v soutěži StarDance s hercem Michalem Dlouhým.

„Pro mě to je první tak velká soutěž a tak velká hala. Salsu tancuju poměrně krátce, je pro mě srdcovkou a jsem hrozně ráda, že jsem Kubíka potkala,“ ujišťovala Vodičková a odměnou jí byl i rachot jejich fan clubu převážně z Ostravy.

Byť se kulisa té v Cali v roce 2013 nemohla rovnat. „V Kolumbii je tanec národní sport. Tady když naši začali fandit, Poláci se po nich dívali a pohoršovali se, že přišli na společenský večer. Ale my jsme rádi, jak nás povzbuzovali,“ děkoval Mazůch.

Reklama