Hlavní obsah

Česko - Francie 5:1Čeští inline hokejisté slaví na Světových hrách zlato

Vratislav
Aktualizováno

Čeští inline hokejisté získali na Světových hrách ve Vratislavi zlatou medaili. Ve finále tým trenéra Martina Tvrzníka porazil Francii 5:1 a po bronzech z minulých dvou ročníků slaví třetí cenný kov za sebou.

Článek

Český tým ve Svídnici vzdálené 50 kilometrů od Vratislavi měl finálové utkání od začátku ve svých rukou. Už v 36. vteřině se dostal do vedení, když se trefil Patrik Šebek. Češi, kteří ovládli i poslední dvě mistrovství světa organizace FIRS v letech 2015 a 2016, pustili soupeře do minima šancí.

Mezi 27. a 31. minutou díky gólům Tomáše Rubeše, Michala Šima a Robina Malého pojistili výhru. Danielu Brabcovi sice sebral čisté konto Maxime Langlois, ale poslední slovo měl Šebek.

"Chutná to skvěle. Jeli jsme sem s tím, povedlo se nám to a teď je to úplně super pocit. Byli jsme na Francouze připravení velice dobře. Kluci splnili do puntíku to, co jsme si řekli. Oni neměli šanci vůbec žádné šance a žádná přečíslení, odehráli jsme perfektní zápas," řekl trenér českého týmu Martin Tvrzník.

Pro českou výpravu to byla šestá medaile a druhé zlato na Světových hrách. Triumf si připsal před nimi Adam Sedlmajer ve slalomu na vodních lyžích. Zlato má také kickboxerka Sandra Mašková, ale v ukázkovém sportu, z kterého se do výčtu medailí oficiálně nepočítá.

Čeští florbalisté podlehli v semifinále favorizovanému Švédsku 2:5 a budou hrát v neděli od 11:00 o bronz s úřadujícími mistry světa Finy, kteří prohráli se Švýcarskem 2:5.

Výběr finského kouče Petriho Kettunena sice vedl od úvodu druhé třetiny po brance Ondřeje Němečka, ale Švédové díky gólu Johannese Larssona a dvěma trefám Jonase Svahna ještě ve druhé části otočili na 3:1.

Marek Beneš na začátku třetí části snížil a ve 43. minutě trefil Radek Valeš tyč, vzápětí však v přesilovce pojistil vedení Seveřanů Alexander Galante Carlström. Skóre dovršil v power play Tobias Gustafsson.

Světové sportovní hry v neolympijských disciplínách ve Vratislavi:
Inline hokej - muži:
Finále:
ČR - Francie 5:1 (1:0)
Branky: 1. a 37. Šebek, 27. Rubeš, 29. Šimo, 31. Malý - 34. Langlois.
O 3. místo:
Kanada - Švýcarsko 3:4 (1:3)
Konečné pořadí:
1. ČR
2. Francie,
3. Švýcarsko,
4. Kanada,
5. USA,
6. Itálie,
7. Argentina,
8. Polsko.
Florbal - muži:
Semifinále:
Finsko - Švýcarsko 2:5 (0:1, 0:2, 2:2),
ČR - Švédsko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 16. Němeček (Beneš), 31. M. Beneš (Jendrišák) - 19. Larsson (J. Samuelsson), 26. Svahn (Johansson), 29. Svahn (Galante Carlström), 44. Galante Carlström (Johansson), 45. Gustafsson (Svahn). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 713.

Reklama

Související témata: