Hlavní obsah

Král těžké váhy by na Tysona nestačil. On byl zvíře, řekl Joshua

Přiznal, že by prohrál. Současný boxerský král těžké váhy Anthony Joshua složil poklonu legendě, která drtila soupeře svojí agresivitou. Nad síly šampióna WBA, WBO, IBO by byl Mike Tyson. „Zničil by mě,“ citoval sedmadvacetiletého Brita server thesun.co.uk.

Foto: Facebook: Anthony Joshua

Anthony Joshua při tréninku. Jak dopadne jeho případná odveta s Vladimirem Kličkem?

Článek

Joshua má v profi ringu bilanci 19 zápasů, ve všech vyhrál, navíc vždy před limitem. Přesto. „Neexistuje žádný způsob, jak bych ho zastavil. Víte, co jsem provedl v šestém kole s Kličkem? S (Tysonem) bych byl bez šance, on byl zvíře," usmíval se Joshua, který má k Američanovi velký respekt.

V dobách jeho dominance byl Tyson jasný vládce, který fanoušky v ringu bavil. Bohužel i mimo něj.

„Chovám k němu velkou úctu a obdiv. I když mu je teď padesát let, stále si ho pamatuji jako mladého boxera, kterému bylo jedenadvacet. Na box jako sport měl velký vliv," vzpomínal Joshua.

S Tysonem si nemusí dělat starosti, toho už v ringu nepotká. To neplatí o další legendě těžké váhy. Tím je Vladimir Kličko.

Na konci dubna Ukrajinec ve Wembley padl, impozantní zápas vidělo na stadiónu 90 tisíc fanoušků. Odveta by měla proběhnout na americké půdě. Hovoří se o 11. listopadu a Las Vegas, kde je kapacita 20 tisíc fanoušků.

Reklama