Hlavní obsah

Milík je po vítězství ve Švédsku druhý v ME na ploché dráze

Český plochodrážník Václav Milík zvítězil v předposledním třetím závodu mistrovství Evropy ve švédském Hallstaviku. V průběžném pořadí se posunul na druhé místo za Lotyše Andžejse Lebeděvse, na kterého ztrácí tři body. Šampionát vyvrcholí 16. září v polském Lublinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík.

Článek

Milík, který se v červnu blýskl třetím místem v Grand Prix na pražské Markétě, se dostal do finále v každém letošním závodu ME. V polské Toruni byl druhý a v německém Güstrowu čtvrtý.

Závod v Hallstaviku komplikovaly silné dešťové přeháňky, kvůli nimž hrozilo předčasné ukončení jízd. "Přiznám se, že bych se nezlobil, kdyby závod skončil po dvanácté jízdě. Jenže se jim to povedlo dát trochu do pořádku a závod se dojel. Podařilo se mi dvě jízdy vyhrát, dvakrát dojet druhý, škoda poslední jízdy v základní části. Nepovedl se mi start a nedalo se s tím nic dělat," uvedl Milík.

Ve Švédsku získal 13 bodů stejně jako Lebeděvs. "Škoda, že se mi nepodařilo ztrátu o něco snížit, ale všechno je otevřené a 16. září se o titul poperu," řekl český jezdec.

Závod mistrovství Evropy na ploché dráze v Hallstaviku (Švédsko):
Finále: 1. Milík (ČR), 2. Lebeděvs (Lot.), 3. Jonsson, 4. Thorssell (oba Švéd.).
Průběžné pořadí ME (po 3 ze 4 závodů): 1. Lebeděvs 38, 2. Milík 34, 3. Laguta (Rus.) 32.

Reklama

Související témata: