Hlavní obsah

Tohle má být McGregor? Fanoušci se vysmívají muzeu voskových figurín

Dublin

Neuběhl ani půlrok od slavnostního odhalení busty fotbalisty Cristiana Ronalda na letišti v jeho rodné Madeiře a na světě je další vysmívané dílo zvěčňující populárního sportovce. Tentokrát se fanoušci na sociálních sítích baví voskovou figurínou Conora McGregora v dublinském muzeu.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Conor McGregor trénuje ve společnosti novinářů v Las Vegas.

Článek

Conor McGregor se připravuje na velký zápas proti Floydu Mayweatherovi, který se uskuteční 26. srpna v Paradise v Nevadě. Ještě před očekávaným duelem se však začíná Irovo jméno objevovat v médiích ve zcela jiné souvislosti.

Irské národní voskové muzeum muselo tento týden reagovat na četné výtky a posměšky svých návštěvníků, kterým se nezdá nová figurína Conora McGregora příliš podobná samotnému bojovníkovi ve smíšených bojových uměních, jak uvádí portál Dublin Live.

Generální manažer muzea Ed Coleman reagoval slovy o tom, že kritizování je přirozenou součástí sociálních médií a že návštěvníci většinou poznají, koho má figurína imitovat. Zároveň však připouští, že tvorba figurín v irském muzeu se nemůže srovnávat se světovou špičkou.

„Nejsme Madam Tussaud's, kde na každé figuríně pracují desítky lidí. Máme jednoho sochaře a jednu uměleckou maskérku, kteří dělají všechny modely," brání se Coleman.

Sám McGregor se podle Colemanova vyjádření přijde do muzea podívat se svým synem, až bude mít za sebou souboj s Mayweatherem.

Reklama