Hlavní obsah

'Mimozemšťan' Duncan zařídil San Antoniu vítězství

Řádění Tima Duncana v prvním finálovém utkání basketbalové NBA smetlo New Jersey z palubovky. 'Šéf' nejlepšího celku základní části San Antonia Spurs nastřílel 32 bodů, doskočil dvacet míčů a připsal si i sedm bloků. Jeho fantastický výkon tak znamenal prohru Nets v poměru 89:101, první po deseti vítězných duelech v play-off.

Foto: ČTK

Hráč San Antonia Tony Parker (uprostřed) při střelbě mezi Jasonem Collinsem (vlevo) a Jasonem Kiddem z New Jersey během první čtvrtiny.

Článek

Ve středu se lámal chleba hlavně ve třetí čtvrtině, již domácí San Antonio vyhrálo 32:17 a zlomilo do té doby vyrovnané utkání. "Jedna špatná čtvrtina a je po nadějích. Ale to je play-off. Třetí čtvrtina nás doslova 'zabila'," prohlásil Byron Scott, kouč hostujících Nets.

O výjimečnosti Duncana svědčí i statistika asistencí, jichž si připsal šest. A zvláště ta ve třetí čtvrtině byla famózní. Duncan shrábl míč z obroučky a dlouhým pasem vybídl ke skórování Stephena Jacksona. "Uf, nadpozemské! Za takový pas by se nemusel stydět ani rozehrávač Nets Jason Kidd," rozplývali se komentátoři utkání. A Spurs utekli na dvojciferný rozdíl...

Finále NBA
San Antonio - New Jersey 101:89
Po čtvrtinách: 18:21, 42:42, 74:59. Nejvíce bodů: Duncan 32, Parker 16, Robinson 14, Jackson a Rose 12 - Martin 21, Jefferson a Harris 15, Rogers 11. Trestné hody: 28/19 - 25/19. Fauly: 20:26. Trojky: 4:4. Diváci: 18.797. Stav série: 1:0.

Zrezivělí Nets

"Je skvělé vyhrát první utkání, vstoupit do série vítězně. Ale to není vše, chceme odletět na východní pobřeží s dvojzápasovým náskokem," zůstával při zemi Duncan. "Jsme pod obrovským tlakem, všichni čekají, že získáme titul. Bude to těžké, ale hrají nejlepší s nejlepšími, a to vědomí z nás ždímá maximální výkon," přidal Tony Parker.

Nets naopak smutnili. "Chyběla nám lepší střelba," našel kámen úrazu trenér Scott, ale slíbil: "Měli jsme delší pauzu, deset dnů jsme stáli a to bylo moc. Jsme trochu zrezivělí, ale určitě se zlepšíme."

Příležitost budou mít hráči New Jersey již v pátek, hraje se opět v San Antoniu.

Reklama