Hlavní obsah

Mayweather podle bookmakerů i odborníků McGregora seřeže, sázkaři nesouhlasí

Opravdu hodně dlouho, a kdo ví, jestli někdy, nebyl ve středu zájmu nějaký boxerský zápas tak, jako ten, který v neděli ráno hostí Las Vegas. Irský drzoun Connor McGregor vytáhl ze sportovního důchodu Floyda Mayweathera Juniora. Specialista na MMA proti nikdy neporaženému boxerovi specialistovi. Zatímco podle bookmakerů i řady odborníků a boxerských legend se na úkor vyzyvatele dají čekat jatka, sázkaře McGregor zaujal a mírná většina 55% tipuje právě jeho výhru.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Conor McGregor trénuje ve společnosti novinářů v Las Vegas.

Článek

Dokonce i na kurzových sázkách v České republice se projevuje celosvětově obrovský zájem o zápas titánů, boxera Floyda Mayweathera a zápasníka MMA Conora McGregora. „Boxerské zápasy vypisujeme celkem běžně, ale je o ně většinou menší zájem než o šipky. Ostře sledovaný duel se ovšem vyrovná prestižnímu fotbalovému zápasu," říká Ladislav Pavlis, hlavní bookmaker Tipsportu. Na oba borce už jeho kancelář přijala sázky za více než 5 miliónů korun.

Pro sázkaře se stal sledovaný souboj velkou událostí. Také u Fortuny celkové vklady na zápas dosahovaly v pátek v poledne 5 miliónů korun, přičemž největší nápor vkladů lze očekávat v sobotu odpoledne a večer.

„Myslím, že v neděli v noci bude sedět u televize každý, kdo se kdy v životě porval... McGregor projevil odvahu, to jo, absence boxerské DNA je ale fatální handicap. Co Mayweather piloval celou kariéru, prostě za pár měsíců nedoženete," upozorňuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

"Spíš je otázkou, jak k duelu Mayweather přistoupí, jestli svého soupeře bude chtít sestřelit hned zkraje. Podle mě udělá show a McGregora nechá trochu 'vyhladovět'. Vyzyvatel asi bude mít ostrý start, z MMA je zvyklý bojovat pár minut, co je 12 kol v ringu, ale nemá ponětí," dodává Hanák.

Není vyloučeno, že McGregorovi rupne v kouli...

Bookmakeři se kurzem 1,73:1 přiklánějí i k vítězství Mayweathera K.O. a opět je zajímavé, že mezi sázkaři je více preferovaná K.O. výhra McGregora v kursu 4,15:1. Ať tak nebo tak, bookmakeři neočekávají, že by zápas trval více než 9 kol.

„Dovedu si představit, že McGregorovi rupne v kouli, zapomene, že boxuje a pošle tam jeden highkick. Svého soupeře sestřelí a navzdory diskvalifikaci si touto cestou ušetří další bití, což odpovídá kursu 3,6:1," doplňuje Hanák.

Podobné tendence hlásí i domácí konkurence.

„Podle sázkařů je to v podstatě padesát na padesát. 51% jich vsadilo na Mayweathera – 49% cítí výhru McGregora. I proto původní kurz 6,2:1 na hvězdu MMA spadl až na 3,8:1," přibližuje rozložení sázek Pavlis.

Jelikož jde o duel podle pravidel boxu, favoritem je v kurzu 1,26:1 legendární Američan Mayweather, který nikdy v boxerském profiringu neprohrál. Celý zápas v Las Vegas bude obrovská show, a tak se v nabídce kurzů objevují i opravdu pikantní možnosti. Použije specialista na MMA McGregor proti Mayweatherovi nohy a zasáhne boxera do hlavy? „Znamenalo by to sice diskvalifikaci McGregora, přesto na 'úlet' vsadilo v kurzu 300:1 skoro tisíc lidí," doplňuje Pavlis.

Kdo vyhraje s napětím očekávaný souboj v Las Vegas?
Floyd Mayweather
51,4 %
Conor McGregor
48,6 %
Celkem hlasovalo 31301 čtenářů.

Reklama

Související témata: