Hlavní obsah

Festival Sporťáček láká děti na mistry světa, olympijské medailisty i velkou překážkovou dráhu

Veronika KramlováSport.czPrávo

Hokejista Jaromír Jágr, kajakář Josef Dostál, akrobatický letec Martin Šonka a mnoho dalších skvělých českých sportovců bude v sobotu 9. září lákat děti ke sportování. V pražském sportovním areálu v Braníku se uskuteční další ročník Wannado festivalu Sporťáček.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kajakář Josef Dostál bude jednou z hvězd, která si s dětmi na Sporťáčku zasportuje.

Článek
Fotogalerie

Již sedm let si děti mohou vyzkoušet kolektivní, individuální, ale i poněkud netradiční sporty díky Wannado festivalu Sporťáček. Největší sportovní náborový festival letos zamířil už do Zlína, Karlových Varů, Českých Budějovic a Ostravy. Tuto sobotu 9. září odstartuje v deset hodin ve sportovním areálu Hamr v Praze-Braníku.

„Letos máme v plánu navštívit osm měst, představit na festivalu by se mělo kolem pěti set klubů a celkovou návštěvnost očekáváme čtyřicet až padesát tisíc,“ řekl na úvod úterní tiskové konference Jakub Makalouš, ředitel festivalu, který chce ke sportu nalákat co nejvíce dětí.

„Cíl festivalu zůstává stejný, přivádět děti i dospělé ke sportování a pohybu. Děti tráví hodně času na mobilech a tabletech, a tak jsme se rozhodli přidat multimediální platformu Wannado. Vytvořili jsme čtyři nové postavičky, díky nimž chceme proniknout do onlinového světa, v němž žije mládež, a skrze něj je nalákat ke sportování,“ rozpovídal se o jedné z novinek Makalouš.

Překážkovou dráhu oceňuje i bývalý hokejista

„V průběhu let se postavičky objeví i v animovaném seriálu a snad se nám díky nim podaří děti podprahově odlákat do sportovních klubů,“ přeje si. Další novinkou je velká překážková dráha Ninja Race, na které si budou moci děti zasoutěžit o titul Festivalového Ninjy. Chybět nebudou ani mistři světa, olympijští medailisté a další úspěšní sportovci.

Hokejista Jaromír Jágr, kajakář Josef Dostál, tenista Radek Štěpánek, kanoista Martin Fuksa, akrobatický letec Martin Šonka a mnoho dalších si zde s dětmi zasportuje. „Je to vynikající festival. Rodičům se představí různé sporty, děti si je mohou vyzkoušet a pak zvolit, co by chtěly dělat. Proto se toho účastním rád. Navíc ta překážková dráha je opravdu fantastická,“ řekl jeden z patronů festivalu, Milan Hnilička, bývalý úspěšný hokejista a současný generální manažer hokejové reprezentace.

Podobný názor má i trojnásobný olympijský medailista Lukáš Bauer. „Zúčastnil jsem se s rodinou festivalu v Karlových Varech. Bylo to skvělé, zkusili jsme si i sporty, o kterých jsem nevěděl,“ vyprávěl bývalý běžec na lyžích. „Je skvělé, že si děti mohou zkusit různé sporty a rodiče pak mohou z velkého množství informací vybírat,“ dodal další patron.

Na děti se už těší i freestylový motokrosař Petr Pilát. „Jsem velký fanda Sporťáčku a jsem rád, že i díky němu mohu motivovat děti ke sportu,“ přiznal úspěšný jezdec. Po Praze Sporťáček zamíří 16. září do Brna, 23. září do Plzně a svou miniverzi poprvé představí 28. září v Litvínově.

Reklama