Hlavní obsah

Poznal ovace ve fotbalové Lize mistrů. Teď chce anglický reprezentant boxovat

Londýn/Praha

Udělá pomyslnou díru do světa? Fotbalista se stane boxerem. Tuto myšlenku vzal za svou bývalý obránce anglické reprezentace a kapitán Manchesteru United Rio Ferdinand. V osmatřiceti letech touží skočit do profesionálního ringu. Sice už je věkem za hranicí, která je považována za vrcholnou, ale on si věří a maká.

Bývalý fotbalista Rio Ferdinand zahájil boxerskou dráhuVideo: Reuters

 
Článek

„Box je úžasný sport pro mysl a tělo. Vždy jsem měl pro něj vášeň, líbil se mi. Je to výzva a dokonalá příležitost ukázat lidem, co je možné. Je to výzva, kterou neberu na lehkou váhu. Ne každý se může stát profesionálním boxerem, ale mám kolem sebe tým odborníků," cituje server telegraph.co.uk Ferdinanda, který také uveřejnil na sociálních sítích část svého boxerského tréninku, kde vyjmenovává postupně tři boxery.

"Tony Bellew? Jsem tu. Čekám. Jsem připraven, kamaráde. Jsi připraven?" křičí a mlátí do lap.

"David Haye. Jsem tady, kámo. Jsem tu a makám." Jako poslední přišel na řadu úřadující šampión těžké váhy Anthony Joshua. „AJ, měli jsme společnou dovolenou, kamaráde v Dubaji ..."

Ferdinand bude muset získat profesionální licenci, aby mohl do profi ringu. Box mu částečně slouží k zahnání myšlenek na svoji ženu, která před více než dvěma lety zemřela po neúspěšném boji s rakovinou. Před půl rokem přiznal, že myslel i na sebevraždu. Teď je už dále.

„Jsem prostě šťastnější, když jsem v tělocvičně a trénuju. Jsem potom silnější a zároveň mě to uspokojuje," vyznal se bývalý fotbalista, který slavil šest anglických titulů a je také vítězem Ligy mistrů z roku 2008.

Ferdinand se bude chtít snažit napodobit Curtise Woodhouse, bývalého záložníka Sheffieldu United, který také změnil sport - šel do boxu. Od fotbalu si odskočil robněž německý gólman Tim Wiese, tomu se zase zalíbil wrestling.

Reklama