Hlavní obsah

Trenér neudržel nervy na uzdě. Pěstmi napadl rozhodčího

Karaganda/Praha

Bylo po zápase, přesto padla rána. Ve čtvrtfinále kazašského poháru v boxu trenér napadl rozhodčího, protože se mu nelíbilo bodové hodnocení. Juniorský světový šampión Rakhat Marzhikpaev nestačil na Amana Kazangapova a jeho kouč nezvládl emoce a vypěnil. Trefil rozhodčího mimo ring, a ne jednou.

Foto: Central European News

Tady máš, tohle se mi nelíbilo. Trenér inzultoval rozhodčího ve čtvrtfinále kazašského poháru v boxu.

Článek

Nejmenovaný trenér cítil křivdu, nelíbil se mu verdikt, který vynesl rozhodčí Amangeldy Aksholakov. Ten po dvou úderech skončil na zemi. „Budeme se snažit přijmout rozhodnutí, které bude sloužit jako příklad ostatním a v budoucnu zajistí bezpečnost rozhodčích," citoval server thesun.co.uk kazašského zástupce boxerské federace Bolata Abdrakhmanova.

Boxerovi a jeho trenérovi má být podle federace pozastavena činnost, a to i přesto, že se boxující kouč později omluvil.

„Abych byl upřímný, nečekal jsem to. Tohle jsem zažil poprvé. Ke konfliktu došlo z důvodu, že vše během zápasu přesně neviděl, proto si myslel, že byl (boxer) úmyslně špatně posuzován. Po osobní stránce ho chápu, ale takové incidenty by neměly zůstat nepotrestané," nechal se slyšet napadený sudí.

Reklama

Související témata: