Hlavní obsah

Krasobruslaři Dušková s Bidařem se kvalifikovali na ZOH

Oberstdorf

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař si zajistila start na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Čeští krasobruslaři obsadili v kvalifikaci v Oberstdorfu deváté místo a v redukovaném pořadí se vešli mezi postupující pětici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Krasobruslaři Anna Dušková a Martin Bidař.

Článek

Jistotu startu na únorových hrách v Jižní Koreji má rovněž Michal Březina, který si olympijskou účast vybojoval na letošním mistrovství světa.

O start v Pchjongčchangu usilují ještě Elizaveta Ukolová a taneční pár Cortney Mansourová, Michal Češka. Ukolová ale v krátkém programu obsadila až 21. příčku, přičemž ženy v Oberstdorfu jedou o šest volných míst. Mansourová s Češkou jsou před sobotním volným tancem devátí, v jejich kategorii postoupí na OH šest dvojic.

Na Nebelhorn Trophy měly sportovní dvojice původně zápolit o čtyři olympijské pozice. Pátá přibyla poté, co se účasti jednoho ze dvou párů na ZOH vzdala Francie, což pomohlo právě mladé české dvojici. Po čtvrtečním krátkém programu byli Dušková s Bidařem v redukovaném pořadí čtvrtí, dnes si o jednu příčku pohoršili, poté co je předstihla izraelská dvojice.

Juniorští mistři světa z roku 2016 a čtrnáctí ze světového šampionátu dospělých nasbírali v Oberstdorfu 169,66 bodu. Zvítězila ruská dvojice Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov se součtem 218,46 před domácím duem Aljona Savčenková, Bruno Massot.

Vedle Duškové s Bidařem si dnes účast na ZOH zajistily dvojice z Austrálie, Rakouska, Izraele a KLDR. Rjom Te-ok a Kim Ču-sik jsou prvními sportovci ze severu Korejského poloostrova, kteří se na hry ve znepřátelené Jižní Koreji kvalifikovali.

Krasobruslařská Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu, dodatečná olympijská kvalifikace:
Ženy - po krátkém programu:
1. Craineová (Austr.) 58,02
2. Algotssonová (Švéd.) 56,91
3. Weinzierlová (Něm.) 55,48
...21. Ukolová (ČR) 40,14.
Sportovní dvojice - konečné pořadí:
1. Tarasovová, Morozov (Rus.) 218,46
2. Savčenková, Massot (Něm.) 211,08
3. Alexandrovská, Windsor (Austr.) 190,31
...9. Dušková, Bidař (ČR) 169,66
Muži - konečné pořadí
1. Hendrickx (Belg.) 253,06
2. Johnson (USA) 226,04
3. Majorov (Švéd.) 225,04

Reklama

Související témata: