Hlavní obsah

Strkal ruce, kam neměl. Ragbista nemohl hrát, pokousal ho lev

Měl být v zápase oporou týmu, avšak neuposlechnutí zákazu - Nestrkejte ruce skrze plot, ho málem připravilo o ruku. Ragbista Scott Baldwin si chtěl v jednom ze zábavních parků pohladit lva. Tomu se to ale nelíbilo a devětadvacetiletého Velšana kousnul.

Foto: Profimedia.cz

Scott Baldwin.

Článek

Poněkud netradiční zranění utrpěl ragbista Scott Baldwin před zápasem svého týmu Ospreys s Cheetahs. Devětadvacetiletý Velšan spolu se svými spoluhráči navštívil zábavní park v Jihoafrické republice. Všichni byli poučeni, aby nestrkali ruce do klece, Baldwin ale neuposlechl a chtěl si lva pohladit.

Ten byl však očividně proti a ragbistu kousl. S poraněnou rukou skončil Baldwin v nemocnici, kde mu ránu zašili. „Došlo tady k incidentu se lvem, s agresivitou zvířete to ale nemělo nic společného,“ uvedl na tiskové konferenci Steve Tandy, trenér Ospreys.

„Nemůžete přeci hladit lva po hlavě, jako by to bylo kotě. Dopředu jsme byli upozorněni, kde se můžeme pohybovat, co nemáme dělat. Scottovo chování bylo poněkud hloupé, měl velké štěstí, že to nedopadlo hůře,“ dodal Tandy na adresu svého hráče.

Baldwinův tým nakonec s Cheetahs prohrál 25:44 a pokousaný hráč se na sociálních sítích omlouval fanouškům. „Omlouvám se týmu a všem fanouškům Ospreys za to, že jsem nemohl nastoupit k utkání kvůli kousnutí. Naštěstí to ale není vážné a měl bych být brzy v pořádku. Děkuji vám za podporu,“ napsal Baldwin na Twitter.

Reklama

Související témata: