Hlavní obsah

Učimura se v kvalifikaci zranil a titul ve víceboji neobhájí

Montreal

Japonský gymnasta Kohei Učimura neobhájí na mistrovství světa v Montrealu titul ve víceboji. Osmadvacetiletý favorit, jenž soutěž všestrannosti ovládl na posledních šesti šampionátech a dvou olympijských hrách, si v kvalifikaci zranil levou nohu a musel odstoupit.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Kohei Učimura při MS v Montrealu.

Článek

Učimura špatně dopadl na přeskoku, a přestože silně kulhal, pokusil se v soutěži pokračovat. V hale, která hostila olympijské soutěže v roce 1976, nastoupil navzdory bolesti i ke své třetí rotaci, závěrečný seskok z bradel ale jen s potížemi ustál a cvičení na hrazdě pak už vzdal.

Uvolněný vícebojařský trůn může v Kanadě zaujmout Ukrajinec Oleg Verňajev, jenž s Učimurou prohrál loňský souboj o zlato na olympijských hrách v Riu de Janeiro o 0,099 bodu. Do soutěže ale vstoupil nejistě a po odcvičení tří ze čtyř kvalifikačních skupin je pátý za Kubáncem Manriquem Larduetem, stříbrným medailistou z roku 2015.

Muži dnes mají v Montrealu na programu poslední kvalifikační skupinu, v níž se představí i dva čeští reprezentanti David Jessen a Daniel Radovesnický. Kvalifikaci dnes zahájí i ženy. Finále víceboje mužů se uskuteční ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: