Hlavní obsah

Mayweather? Zapomeňte! Legenda boxu vyzvala k bitvě hvězdu bojových filmů

Las Vegas/Praha

To svět neviděl. Bývalý boxerský mistr světa George Foreman chce v ringu zmydlit hvězdu bojových filmů Stevena Seagala. S výzvou přišel na twitteru a teď se čeká, jak známý herec a režisér zareaguje. Média jsou v šoku. Tvrdí, že pokud si někdo myslel, že nedávný zápas Floyda Mayweathera a Conora McGregora už nic nepřekoná, tak tenhle souboj by to dokázat mohl. Pokud by Seagal na nabídku kývl, bojovalo se v Las Vegas na deset kol.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý boxerský mistr světa George Foreman chce v ringu zmydlit hvězdu bojových filmů Stevena Seagala. Co na tom, že už mu je 68 let a jeho soupeři jen o tři méně.

Článek
Fotogalerie

Překvapení, to je slabé slovo. Nápad Foremana, který boxoval naposledy před dvaceti lety, vzbudil poprask. Když se v ringu loučil, bylo mu osmačtyřicet. Teď si tenhle světoznámý rohovnický dědeček usmyslel, že by se rád do ringu vrátil. A vybral si i soupeře. „Stevene Seagale, vyzývám tě k souboji jeden na jednoho. Budu boxovat, ty můžeš dělat cokoliv. Deset kol ve Vegas," stojí na sociální síti.

Držitel zlaté olympijské medaile z roku 1968 šokoval a fanoušci už přemýšlejí nad tím, zda by Seagal mohl využít v ringu nějakou ze zbraní, s kterými „čaroval" na filmovém plátně v řadě trháků. „Bojovat budeme pěkně rukama," nechal se slyšet nejstarší šampión těžké váhy a otec deseti dětí, které všechny pojmenoval George a odlišil je jen číslicemi. Prý proto, aby se mu to nepletlo.

Nikdo nemůže pochybovat o tom, že by Foremana vedla do ringu touha po penězích. Jasně, odměna by se asi pohybovala v astronomických číslech, ale u známého milovníka boxu není na prvním místě. Vydělal si totiž milióny dolarů jako podnikatel, když prodával grily.

O tři roky mladší Seagal by v souboji mohl použít Aikido dojo, v němž se vyškolil v Japonsku a využívá ho v řadě filmů. Teď by se ale Foremanovi postavil v reálném světě a fanoušci by nejspíš napětím při tomhle souboji dědečků ani nedýchali.

Reklama

Související témata: