Hlavní obsah

Nebyl jsem velká ryba. UFC je továrna, vypálil do světa bojovník a opřel se do McGregora

Praha

Přeskočil z největšího rybníku do velkého a je šťastnější. Na světě jsou desítky organizací, které pořádají zápasy v MMA. Největší jméno má UFC, za ni se řadí Bellator. Dvanáct zápasů prožil v UFC Gegard Mousasi. Více už nedá, přešel do dvojky, přesto je spokojený. „Život je snadnější,“ přiznal pro server mmajunkie.com.

Foto: Facebook: Gegard Mousasi

Dvanáct zápasů prožil Gegard Mousasi v UFC, přestoupil, čeká ho Bellator.

Článek

Čtyři roky, dvanáct duelů, devět výher, z toho pět z pěti posledních zápasů. Odešel, Holanďan nemá po přestupu na novou adresu ještě žádnou bitvu, je ale šťastnějším mužem. V MMA má 42 výher a šest porážek.

Dvaatřicetiletý bojovník se dočká premiéry v Bellatoru 20. října. „Život je snadnější, cítím, že zde dostanu prostor k růstu, to samé očekávám od samotné organizace. V UFC jsem byl malá ryba, tady jsem velká, proto jsem tady. Je to spojení, které v UFC nebylo, tam to je jako továrna. Tady jsem součástí rodiny," svěřil se Mousasi, který si první profesionální zápas připsal už v roce 2003.

Nestěžuje si na špatné zacházení, dostal příležitost. „Ale kdybych měl kritizovat? Nejsou tam stejné šance, jsou zde rozdílné finanční podmínky, nesmyslné titulové zápasy. Hodně záleží na tom, jestli jsou z vás schopni vytvořit marketingovou hvězdu."

Má McGregor výhody?

Tou největší je Conor McGregor. „Pravděpodobnější je, že dají zápas McGregor vs. Nate Diaz. Proč? Má šanci vyhrát, to potřebují. On nebude bojovat třeba s Khabibem Nurmagomedovem nebo Tonym Fergusonem, protože je to špatné pro propagaci," myslí si Holanďan.

Vlastní kapitolou je sponzorství, to prý je v této organizaci zničené. V UFC dostal za poslední zápas 10 tisíc dolarů. „Lidé se tam o mě tak moc nestarali, protože nejsem občanem USA. V Holandsku není tak velká podpora. Pokud jste americký bojovník nebo kanadský, brazilský, dostanete se k příležitostem, které Holanďan nedostane," je otevřený Mousasi.

„Porazím každého a pás bude můj. Mám absolutní seběvědomí, že vyhraju další zápas, bez ohledu na soupeře," hlásil Mousasi na začátku roku. To patřil ještě pod UFC, od 20. října začíná novou cestu, tu v Bellatoru.

Reklama

Související témata: