Hlavní obsah

Ragbisté se chystají na další velkou výzvu

Česká ragbyová reprezentace má letos napilno. V červnu se hráči již potřetí postavili novozélandskému výběru New Zealand Ambassador´s XV a nyní čelí další výzvě. Již v sobotu 21. října od 14:00 se český tým v čele s novým kapitánem Vojtěchem Havlem utká s jihoafrickým výběrem Supa Barbarians. Dějištěm bude stadión Markéta na pražském Břevnově.

Foto: rugbyunion.cz

Česká ragbyová reprezentace (v bílém) v utkání proti ambasadorům z Nového Zélandu.

Článek

Chystá se další gentlemanská podívaná. V sestavě Supa Barbarians nebudou chybět silní hráči. Již dopoledne mohou fanoušci vidět i české ragbistky, které se od 11:30 předvedou v duelu s ženským týmem francouzské armády.

„Po roce uvidíme v Praze na Markétě opět špičkový zahraniční výběr. Jihoafrické ragby má obrovskou tradici. V jejich zemi jde o sport číslo jedna, který spojuje jihoafrickou společnost," avizuje Pavel Chaloupka, prezident ČSRU. Za jihoafrický výběr nastoupí mimo jiné i jedenáct hráčů, kteří hráli Currie Cup, nejvyšší ragbyovou soutěž v Jižní Africe.

Jedním z největších oříšků, se kterým si budou muset poradit nejen Pavel Šťastný, Martin Havlíček a Adam Leitmančík, bude Bees Roux, nezvykle silný ragbista, který rád vytváří běžecké příležitosti pro rychlé útočníky. Další záludné situace může připravit i Hanco Venter, který Jižní Afriku reprezentoval ve výběru do 20 let a byl hráčem v jednom z nejsilnějších týmů v Super Rugby - nejlepší ragbyové soutěži světa.

Phil Pretorius, trenér české reprezentace, je však na těžkého protivníka připraven. „Český tým pracuje na novém herním systému, chceme více držet míč v ruce. Očekávám, že se v zápase s Jihoafričany nebudeme držet zpátky. Pozvali jsme si do Prahy velmi silného soupeře, ale tak to má být. Chceme se poměřovat vždy se silnými týmy, abychom v zápasech s nimi kvalitativně rostli."

Zajímavé je, že celková váha jihoafrických hráčů dává téměř dvě tuny! Se vstupenkou ze sobotní akce se diváci dostanou také na utkání mistrovství Evropy mezi Českou republikou a Polskem. Hrát se bude o týden později, tedy 28. října od 14:00, opět na Markétě.

Reklama