Hlavní obsah

Král stále vládne. Joshua rozboural kamerunský beton. Před limitem

Cardiff/Praha
Aktualizováno

První obhajobu zvládl. Nová boxerská krev stále pulzuje plným životem. Anthony Joshua vládne těžké váze. V Cardiffu udolal rodáka z Kamerunu. Carlos Takam prohrál v 10. kole z plánovaných dvanácti. Rozhodčí ukončil zápas před limitem a Angličan je majitelem tří mistrovských pásů organizací IBF, WBO a IBO.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Anthony Joshua (vpravo) a Carlos Takam v boji o tři pásy organizací IBF, WBO a IBO.

Článek
Fotogalerie

Stále neporažený - 20 soupeřů, 20 výher před limitem, taková je bilance krále těžké váhy, který rozboural kamerunský beton, tak nazval soupeře před zápasem Joshua. Duel ringový rozhodčí ukončil trochu překvapivě. Ale Takam krvácel.

Téměř 80 tisíc lidí bylo zvědavo na následovníka Vladimira Klička přímo na stadiónu. Televizní přenos šel do 160 zemí. Osmadvacetiletý Angličan fanoušky baví. V sobotu potvrdil formu.

„Má výdrž, bude odolnější, protože bude na nepřátelském území. Když přijedete do takového prostředí, co můžete ztratit? Dá do toho vše. Lidé se ptali v jakém kole to skončí. Myslím, že to bude něco mezi desátým a dvanáctým kolem, protože tenhle chlap je tvrdý jako betonový blok," řekl před zápasem Joshua pro server skysports.com.

Krvácející soupeř

První kolo jako test obou borců. Druhé už nabídlo vyšší aktivitu, převahu měl vyšší Angličan. Takam sázel na obranu, hlídal si výpady a favorit hledal recept. Ve čtvrtém kole Joshua přiložil pod své pěsti a Takam byl počítán, navíc ukončil kolo s roztrženým obočím. Doktoři měli v pauze práci.

Sázka na jednu kartu, krvácejí Takam musel přidat, hrozilo předčasné ukončení od rozhodčího z důvodu zranění. Diváci se bavili, pěsti létaly. O osm let starší boxer se stále držel, naopak dokázal útočit a potvrzoval slova, že dokáže být tvrdý a útočný bojovník.

Po osmi kolech se jelo dále, i když před devátým kolem Takama zkontrolovali dva lékaři. Šestatřicetiletého boxera pustili do další bitvy. Ani deváté kolo nerozhodlo. Až to desáté. Tlak favorita a rozhodčí skočil mezi oba boxery. Byl konec, Takam chvíli nevěřil, to už ale Joshua věděl, že dvacátá výhra je jeho. "Anthonyho respektuji, ale nechápu, proč to rozhodčí ukončil," řekl ještě v ringu zklamaný Takam.

Reklama