Hlavní obsah

Předčasně ukončená boxerská show. A nemyslí si to jen poražený Takam

Cardiff

Boxerský svět má za sebou další velkolepou noc. Britská mašina Anthony Joshua podle očekávání zdolala kamerunského rodáka Carlose Takama. Ten se ale v Cardiffu pral statečně a i z pozápasových ohlasů je znát, že si na půdě soupeře svým výkonem vydobyl respekt, pochyby vzbuzuje také brzký konec zápasu, který v boxerském světě nenachází příliš zastánců.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Cože? Carlos Takam se diví předčasnému ukončení zápasu s Anthonym Joshuou.

Článek
Fotogalerie

Obdiv 80 tisíc fanoušků a také svého protivníka. Veterán Takan se statečně držel až do desátého kola. I v něm chtěl pokračovat, rozhodčí však krvácejícího veterána, kterému tekly proudy krve z obou očí nenechali. Takam protestoval, ale pokračovat dál nemohl...

"Takam předvedl dobrou show, snažil jsem se ho knockautovat, škoda, že to rozhodčí ukončil," hodnotil duel britský hrdina."Diváci ho chtěli vidět ležet na zemi, ale co, vyhrál jsem a teď se soustředím na další rok," přidal domácí borec, z jehož slov bylo patrné, že tuto výhru řadí do kategorie povinných.

Poražený Takam si trochu postěžoval na krátkou přípravu a i přes svůj vyšší věk se nevzdává šance na odvetu. "Původně jsem boxovat neměl, měl jsem dvanáct dní na přípravu, chci nový zápas, chci ho zkusit porazit. Ano je to velký šampión, ale já chci odvetu," vzrušeně komentoval situaci kolem zápasu franouzsko-kamerunský zápasník.

Ozvali se i boxerské legendy na sociálních sítích, většinu z nich neuspokojil verdikt rozhodčích, Takam prý mohl v zápase pokračovat, nicméně všichni se shodnou na tom, že byl Joshua lepší v každém kole.

"Výborný test pro Joshuu, zvlášť s rozbitým nosem. Rozhodčí to ukončili brzy. Takem vypadal stále silně," vyjádřil se například Lennox Lewis.

"Předčasné ukončení, Joshua vyhrál všechna kola, ale brzký konec trochu diskredituje Takemovu houževnatost," přidal svůj pohled britský boxer pérové váhy Carl Frampton.

Reklama