Hlavní obsah

Dojde na britské zúčtování cikánského krále a vládce těžké boxerské váhy?

Praha

Dojde na souboj, který by extrémně zajímal celou Anglii, svět nevyjímaje? V roce 2015 boxer Tyson Fury porazil Vladimira Klička, Anthony Joshua ho napodobil v dubnu letošního roku a poslal Ukrajince do důchodu. O víkendu Joshua obhájil titul krále těžké váhy, když rozboural Carlose Takama. Kdo bude další na řadě? Bude to prostořeký a problémový Fury? Promotér současného vládce už měl mít telefonický rozhovor s boxerem, který je nyní mimo „aktivní službu“.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Jsou moje. Anthony Joshua je majitelem tří mistrovských pásů organizací IBF, WBO a IBO.

Článek
Fotogalerie

„Šampión těžké váhy Anthony Joshua řekl promotérovi, kterým je Eddie Hearn, aby kontaktoval cikánského krále a zkusil nastavit mantinely britského zúčtování," napsal server thesun.co.uk.

Joshua je nyní držitelem tří mistrovských pásů organizací IBF, WBO a IBO, když v 10. kole porazil v sobotu v Cardiffu Takama.

Osmadvacetiletý Joshua má profesionální bilanci impozantní - 20 bitev, 20 výher a všechny před limitem. Devětadvacetiletý Fury má 25 duelů, stejně výher a z toho 18 k.o. Naposledy ale boxoval před dvěma lety, když porazil právě Klička, od té doby měl jen potíže.

Vyřeší Fury své trable?

Kvůli zdravotnímu stavu plánovanou odvetu dvakrát odložil a loni v říjnu se vzdal titulů organizací WBO a WBA. Krátce předtím přiznal psychické problémy a oznámil, že se opíjel a bral kokain, aby se vyrovnal s depresemi.

Antidopingová agentura navíc oznámila, že v únoru 2015 měl pozitivní test na anabolický steroid nandrolon, a vedení britského boxu mu do vyřešení případu pozastavilo platnost licence. Přesto má zálusk na Joshuu. „Právě teď je to Anthony Joshua versus svět. Musím bojovat proti všem," nechal se slyšet samotný Joshua.

Hlavní je zdraví, box je na druhém místě

Jenže Fury není sám, který by chtěl jít do bitvy s lukrativním soupeřem. Joseph Parker a Deontay Wilder, další jména, která by chtěla promluvit do historie. Co do diváckého zájmu, byl by z této trojice atraktivnější ten, který nyní boxovat nemůže, a to je Fury. Ten sám na twitteru nedávno prohlásil, že plánuje v roce 2018 tři zápasy. Jenže jaké, a jsou opravdu reálné?

„Chceme, aby se Tyson Fury vrátil zdravý a byl v pohodě. V současné době má několik věcí, které potřebuje vyřešit. Chceme, aby byl v pohodě zdravotně, fyzicky i psychicky, to je nejdůležitější. Box je až na druhém místě," nechal se slyšet Robert Smith, předseda představenstva Britské boxerské federace.

S kým tedy Joshua vkročí do ringu v roce 2018?

Reklama

Související témata: