Hlavní obsah

Los Angeles Dodgers - Houston Astros 3:1Stav série 3:3Baseballisté Los Angeles si vynutili sedmé finále MLB

Los Angeles

Potřetí za čtyři roky rozhodne o vítězích baseballové MLB až rozhodující sedmý zápas. Hráči Los Angeles Dodgers porazili v šestém dějství Houston Astros 3:1 a srovnali Světovou sérii na 3:3.

Foto: Robert Hanashiro, Reuters

Radost Kenley Jansen (74) z Los Angeles během šestého duelu finále MLB. Dodgers si proti Houstonu vybojovali sedmý rozhodující zápas.

Článek

Hráčům Dodgers se podařilo porazil hvězdného nadhazovače Astros Justina Verlandera, který tak po přestupu do Houstonu utrpěl první porážku.

Astros se na Dodgers Stadium dostali do vedení 1:0 po homerunu vnějšího polaře George Springera ve třetí směně. Verlander byl pět směn perfektní, ale v šesté zajistil vyrovnání domácích dvoumetovým odpalem Chris Taylor.

"Jen jsem se snažil dostat míč do hry," řekl skvěle pálící střední vnější polař Taylor, který se v letošním play off dostal na metu pošestadvacáté a vytvořil rekord Dodgers. "Verlander háže skvěle, jen jsem chtěl míč kontaktovat a vyšlo to."

Pro vítězný bod doběhl ještě v téže směně Chase Utley díky obětovacímu odpalu Coreye Seagera. Joc Pederson přidal v sedmé směně pojistku odpalem za bariéru a tentokrát se střídajícím nadhazovačům Los Angeles podařilo udržet pálkaře Houstonu ve zbytku utkání bez bodu. Přispěla k tomu i výborná obrana.

Zaskvěl se především třetí metař Justin Turner - zvládl těžký balon, který poslal včas i s odskokem na první metu a zabránil v sedmé směně vyrovnání.

Sedmý zápas se bude hrát dnes znovu v Los Angeles a za domácí začne nadhazovat Yu Darvish, tým Astros pošla na 'kopec' Lance McCullerse Jr. Dodgers touží po prvním titulu po 29 letech, Houston po premiérovém v historii klubu.

Rozhodující duel určil vítěze Světové sérii i loni, kdy se dočkalo trofeje Chicago Cubs, v San Franciscu zase slavili po maximálním počtu zápasů v roce 2014. Celkově se v historii MLB uskuteční sedmé finále podevětatřicáté.

Světová série, finále baseballové MLB - 6. zápas:
Los Angeles Dodgers - Houston Astros 3:1, stav série 3:3.

Reklama