Hlavní obsah

Sportovní dvojice Dušková, Bidař nebude startovat na ME

Praha

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař nebude kvůli partnerčinu zraněnému kolenu startovat na lednovém mistrovství Evropy. V tiskové zprávě to potvrdil Český krasobruslařský svaz. Dušková si při pádu v tréninku přetrhla kolenní vaz a v pondělí podstoupí operaci. Reprezentanti se proto museli vzdát prvních závodů v seniorské Grand Prix a přijdou rovněž o kontinentální šampionát v Moskvě.

Foto: Sport.cz

Anna Dušková s Martinem Bidařem na ME startovat nebudou.

Článek

Dušková ve středu neupřesnila, jak dlouhou závodní pauzu očekává. S detaily ale nyní přišel svaz. "V úvahu nepřichází ani start na lednovém mistrovství Evropy. Ale trenérka Horklová a pár se pokusí ve spolupráci s lékaři a fyzioterapeuty připravit tak, aby se mohli premiérově představit na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu," uvedli funkcionáři v tiskové zprávě na webu. Olympijský závod sportovních dvojic v Koreji začne 14. února, to je takřka o měsíc později než ME.

Duškové pomáhá program Českého olympijského výboru pro zdravotní zabezpečení reprezentantů. "Díky němu mohlo dojít k rychlému řešení situace a díky sérií vyšetření a brzkému termínu operace se snad podaří zabránit ještě většímu tréninkovému a soutěžnímu výpadku páru," ocenil svaz.

Juniorští mistři světa z roku 2016 Dušková a Bidař debutovali na seniorském mistrovství Evropy letos v Ostravě a blýskli se sedmým místem. Byl to nejlepších výsledek českých krasobruslařů na šampionátu, nikdo jiný se do elitní desítky nedostal. Olympijskou kvalifikaci si zajistili na konci září v Oberstdorfu.

Reklama

Související témata: