Hlavní obsah

Povětkin může znovu boxovat, WBC mu zrušila trest za doping

Mexiko

Ruský profesionální boxer Alexandr Povětkin může opět boxovat. Organizace WBC mu zrušila trest, kterým mu letos v březnu zastavila na neurčitou dobu činnost kvůli dvěma dopingovým případům z loňského roku. Oznámil to jeho promotér Andrej Rjabinskij. Osmatřicetiletý Povětkin se tím pádem může už 16. prosince zúčastnit v Jekatěrinburgu naplánovaného duelu s Rumunem Christianem Hammerem.

Foto: Sport.cz

Alexander Povětkin (vlevo) a Berman Stiverne.

Článek

Původně měl mít olympijský vítěz z Atén 2004 Povětkin zastavenou činnost nejméně na rok, musel také zaplatit pokutu 250 000 dolarů. Důvodem byl pozitivní test na anabolika v prosinci 2016, kvůli kterému sešlo z jeho souboje s Kanaďanem Bermanem Stivernem. O několik měsíců dříve byl ruský boxer pozitivní na tehdy nově zakázané meldonium, kvůli tomu pro změnu nemohl nastoupit proti úřadujícímu šampionovi WBC Deontayi Wilderovi z USA.

Povětkin se proti zákazu startů na jaře odvolal. Podle Rjabinského nyní vedení organizace usoudilo, že v prvním případě dopingu je boxer nevinný, v druhém byl pozitivní test způsoben kontaminovaným potravinovým doplňkem.

Už v říjnu byl Povětkin znovu zanesen do žebříčků dalších prestižních organizací WBA, IBF a WBO, v lednu se má dočkat i v případě WBC. V profesionálním ringu má na kontě 33 utkání proti jediné porážce, kterou mu v říjnu 2013 uštědřil Vladimir Kličko. V letech 2011 až 2013 byl šampionem WBA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články