Hlavní obsah

Nepřemýšlej, jestli vyhraješ, ale jak vyhraješ! Královnu ženou za naplněním snů i motivační citáty

Praha

Už jen hodiny dělí rychlobruslařskou šampiónku Martinu Sáblíkovou od ostrého startu sezóny, na jejímž konci mají být třetí olympijské hry vyšperkované ziskem zlata. Prvním testem formy, která by měla vrcholit při únorových bitvách pod pěti kruhy v Pchjongčchangu, bude první díl Světového poháru probíhajícího od pátku do neděle v Heerenveenu.

Foto: archiv Sport Invest

Rychlobruslařská šampiónka Martina Sáblíková.

Článek
Fotogalerie

Třicetiletá reprezentantka nastoupí k prvním závodům sezóny po velmi netypickém létě, kdy ji v přípravě limitovalo zraněné koleno. Kuráž šampiónce z ledových oválů dodávají i speciální motivační citáty na láhvích, jimiž se při tréninku či závodech občerstvuje.

„Když jsem v létě měla trable s kolenem, noha byla celá zatejpovaná a já bojovala s bolestí, hodně jsem si různými citáty pomáhala. Pochopitelně mi koleno nezachránily, či spíše neuzdravily. Ale přinášely mi klid," vysvětluje Sáblíková.

Nejoblíbenější slogan?

Bidon na energetické či regenerační nápoje tak zdobí slogan „Bojovník se nevzdává něčeho, co miluje. Nachází lásku v tom, co dělá" nebo „Když chceš něco udělat, udělej to. Je to tvůj život, tvoje zodpovědnost, tvoje sny, tvoje štěstí".

Sáblíková se neupíná pouze k jedinému sloganu. „Oblíbených mám strašně moc," přiznává pětinásobná olympijská medailistka. Jak zní nejoblíbenější? „Nepřemýšlej, jestli vyhraješ, ale jak vyhraješ," vypravuje Sáblíková.

Doznává, že nejde o úplnou novinku. Motivační citáty používala už před notným časem, letos se k nim vrátila. „Nechci říct, že se k nim upínám, když mi to nejde. Spíše jde o moje rozpoložení a pocity," připouští Sáblíková.

Reklama

Související témata: