Hlavní obsah

Kamarádství jde v MMA stranou. V Bratislavě Pirát porazil soka divočáka

Aktualizováno

Večer plný zázraků slibovali organizátoři na finále sportovní show Oktagon 4, které se konalo v neděli v Hant aréně. Pět prvních MMA předzápasů tohoto galavečera jste mohli exkluzivně sledovat živě na Sport.cz. Hlavní kartu vysílal od 20 hodin O2 TV Sport. Finále Oktagon výzvy 2 vyhrál nakonec Samuel Krištofič, který porazil Radovana Úškrta ve třetím kole. V další ostře sledované bitvě porazil amerického rekordmana v počtu zápasů Travise Fultona domácí Attila Végh.

Foto: Facebook: OKTAGON MMA

Klec a 11 bitev v oktagonu nabídl galavečer v Bratislavě

Článek

První zápas dlouho netrval. Úder nohou na hlavu ukončil zahajovací bitvu. Po 47 sekundách se radoval Jusup Soltae, který porazil Szimona Kristiána.

Martin Kostolanský a Ondřej Raška, to byl druhý souboj bratislavského večera. Slovensko vs. Česko. První kolo v postoji na pletivu, druhé na zemi, kde vládl a tloukl Raška. Poslední pětiminutovka to byl opět boj u klece v postoji, přetahovaná. V poslední minutě Čech hodil Slováka a bil a bil. Výhra na body 3:0 po patnácti minutách, slavil Raška.

Marko Kisič a Milan Ďatelinka, to byla třetí bitva v Hant aréně. Rakousko-slovenský souboj. Po minutě bylo hotovo. Rakušan na nic nečekal a kopal a kopal. Slovák nakonec na zemi odklepal zápas, Mr. Comeback se už do zápasu nevrátil.

Miroslav Hladký z Žiliny a proti němu Pavel Salčák, český zápasník, který si připsal v Oktagonu k.o. už po devíti sekundách. Bojovník, který nejí maso. Co předvede veganská bestie v Bratislavě, ptali se v Čechách? Boj dlouho netrval, Slovák Salčáka uškrtil po 2 minutách a 39 sekundách. "Cítil jsem se skvěle, nakonec to bylo v pr..," okomentoval zápas Salčák přímo v oktagonu.

Kryzstof Klaczek z Polska a Slovák Ludoviť Klein, poslední duel, který exkluzivně vysílal Sport.cz. Totální MMA v jedné sekundě, stalo se v prvním kole. Kop na hlavu, přískok, pěst a rozhodčí skákal mezi borce, Slovensko slavilo. Polák ještě dlouho o sobě nevěděl. „Jsem opravdu šťastný. Letos to byl můj poslední zápas, chtěl jsem vyhrát," radoval se Klein.

Hlavní kartu zahájil souboj velkých chlapů. Perfektní představení předvedl v těžké váze Michal Martínek. Dominance na zemi a tvrdé údery předčasně ukončily duel, Benjamin Islami neměl nárok už v první kole. Následně v krvavém boji Matěj Kuzník porazil Ronalda Paradaisera v druhém kole na škrcení.

Maxim Marianchuk a Mirislav Štrbák, to bylo další sousto pro fanoušky. A šlo o rychlou potravu, Slovák Ukrajince rychle zboural už v prvním kole.

Jedním z vrcholů byl souboj bývalého šampióna Bellatoru Attily Végha. Proti němu se postavil Travis Fulton. Americký zápasník má nejvíce zaznamenaných zápasů na světě v MMA. Čtyřicetiletý rodák z Iowy měl před Bratislavou ve svém životopisu 253 výher a 53 porážek! V neděli přidal porážku, Američan byl v prvním kole uškrcen. „Atmosféra byla peklo, děkuji moc. Soupeř jede zápasy dlouho, je to kvalitní bojovník. Všem moc děkuju, cítil jsem velkou podporu, větší než v Rusku, Americe," děkoval Végh aplaudující hale.

Krištofič vs. Úškrt. Souboj dvou Slováků v Oktagon výzvě 2. Na začátku sportovní show stáli čtyři Češi a čtyři Slováci. Do finále na pět kol po pěti minách se dostali domácí borci. Bratislava se rozdělila na dva tábory, kamarádství šlo stranou. To bylo znát od první minuty. Nakonec na pět kol nedošlo. Ve třetím kole se radoval Pirát Krištofič a stal se vítězem Oktagon výzvy.

„Děkuju Radovi za zápas, je to těžký soupeř. Věděl jsem, že musím přežít první kolo, je to silný divočák," děkoval dojatý nový šampión, který se neubránil slzám.

Reklama

Související témata: