Hlavní obsah

Sundám McGregora do druhého kola, tvrdí olympijský vítěz z minulého století

Praha

Další sok na obzoru? Tento má váhu, sbíral velké úspěchy, ale už je pár let za zenitem. Získal deset titulů profesionálního mistra světa v šesti různých váhových kategoriích. Bývalý boxer Oscar De La Hoya dostal chuť navléknout opět rukavice. Rád by sundal hvězdu MMA Conora McGregora. A věří si. Do druhého kola by prý byl konec. Podle serveru espn.com čtyřiačtyřicetiletý olympijský vítěz z roku 1992 začal tajně trénovat.

Foto: Facebook: Oscar De La Hoya, Profimedia.cz

Dostaneš pěstí. Oscar De La Hoya si na Conora McGregora věří. V boxerském duelu by ho prý sundal do druhého kola.

Článek
Fotogalerie

Američan je téměř deset let ve sportovním důchodu, ale celý jeho život byl box. V profesionálním ringu má 39 výher a 6 porážek. V amatérech vyhrál 234 zápasů, prohrál jen 6!

„Jsem konkurence, stále to mám v sobě. Tajně jsem trénoval, trénuju. Jsem rychlejší než kdy jindy a silnější než kdy jindy. Vím, že můžu vyřadit Conora McGregora ve dvou kolech," poslal do světa zprávu boxer, který bojoval naposledy v roce 2008. To odešel poražen, když zvítězil Manny Pacquiao. „Dvě kola, víc nepotřebuji," zopakoval Zlatý chlapec, což je jeho přezdívka.

Životní forma Zlatého chlapce?

McGregorovi je devětadvacet, mezi oběma je rozdíl patnáct let. Když si Ir odskočil z MMA do boxu, vkročil do ringu se čtyřicetiletým boxerem, byl jím jiný Američan - Floyd Mayweather. Ten tuhle globální show napěchovanou milióny dolarů vyhrál v 10. kole a neporažený boxer zaokrouhlil svoji statistiku na 50 vítězství.

De La Hoya, to je hvězda devadesátých let a přelomu tisíciletí. „V posledních pěti měsících jsem trénoval. Nevím, co to je, ale teď vám řeknu, že jsem se nikdy v životě necítil tak dobře," je spokojený rodák z Los Angeles.

Život nejsou jen broskve a smetana

„Cirkus, fraška," to prohlásil Golden boy ještě před duelem McGregor vs. Mayweather.

Ir je stále především zápasníkem MMA a je pod smlouvou UFC. Adeptů, kteří by s ním rádi šli do boje, je více. Jde o velké marketingové jméno, které nosí zlatá vejce. De La Hoya už dopředu ví jedno. S McGregorem byl šel jen do ringu, žádná klec a pravidla MMA. „V kleci by mě totálně zničil, šle bych s ním do ringu." Box ano, bojová umění ne.

Sportovec, který také v životě bojoval s drogovou a alkoholovou závislostí. I to je De La Hoya. „Každý den to je lepší. Život je dobrý. Život je boj, život je těžký, nejsou to jen broskve a smetana. V životě se musíte zamyslet nad řešením, abyste mohli pokračovat v chůzi," dodal Američan, který si na McGregora bude muset asi počkat.

Pravděpodobnější je návrat irského bouřliváka do UFC, kde má soupeře, kteří by tuto hvězdu rádi dostali a srazili jí hřebínek. Jména do klece jako Nate Diaz, Tony Ferguson a Khabib Nurmagomedov jsou reálnější než De La Hoya v ringu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články