Hlavní obsah

Žádný velký respekt k neporaženému. Američan chce boxovat s velrybou

Praha

Boxeři nebojují jen v ringu. Většina si užívá také slovních přestřelek před zápasem, po zápase, ale také, když provokují potencionální soupeře. Naposledy se takto projevil zkušený Shannon Briggs, který nazval jednoho bývalého šampióna velrybou. Tou má být podle Američana anglický boxer Tyson Fury, který je těžkou váhou. To se musí nechat.

Foto: Profimedia.cz

Shannon Briggs chce Tysona Furyho, kterého nazval velrybou.

Článek
Fotogalerie

Pětačtyřicetiletý Briggs naposledy boxoval v květnu minulého roku. V profesionálním ringu má 60 výher a 6 porážek. Tu poslední si připsal v roce 2010, když byl nad jeho síly Vitalij Kličko.

Fury? Skvostná bilance 25 vítězství, jenže už dva roky si dává fyzickou a psychickou pauzu. Za tu dobu narostl do obřích rozměrů. Jak řekl Briggs, stal se velrybou.

Fury je pro rok 2018 potencionálním soupeřem pro současného krále těžké váhy Anthonyho Joshuu. Brit vs. Brit. Na to ale Američan nedbá.

Chce i "důchodce" Klička

„Mým cílem je Tyson Fury. Je to pitomec, punk. Na Twitteru na mě vypálil pár slov, ale má ze mě strach. Je těžké se pro něj vrátit. Já bojuju, to on nechce," citoval server thesun.co.uk Briggse, který počítá s tím, že v listopadu dostane zpět svolení boxovat poté, co vyfasoval zakázán za užití nepovoleného testosteronu, který jak tvrdil, užíval na depresi.

Když mluvil pro server Sky Sports, dodal. „Tohle je největší zápas pro nás oba. Pokud potřebuje (Fury) naladit na titulový zápas, proč nebojovat s 45 tisíc let starým mužem. Mám ho rád, ale chci mu dát k.o.," nechal se slyšet Američan, který zašel ještě dále. To už je ale hodně v rovině fantazie.

„Jakmile porazím velrybu, tak říkám Furymu, vsadím se, že Vladimir Kličko bude chtít bojovat se mnou," dodal Američan, který si možná nevšiml, že Kličko už je ve sportovním důchodu. Tam odešel v srpnu, když prohrál v dubnu s Joshuou a předal mu pomyslné žezlo těžké váhy.

Reklama

Související témata: