Hlavní obsah

Wiggins se zúčastní britského mistrovství na veslařském trenažéru

Jméno Bradley Wiggins se vrátí do výsledkových listin. Nikoli však v cyklistice, ve které sedmatřicetiletý Brit získal pět zlatých olympijských medailí a vyhrál i věhlasnou Tour de France. Wiggins, jenž cyklistickou kariéru ukončil loni, se v prosinci zúčastní národního mistrovství ve veslování na trenažérech.

Foto: Sport.cz

Bradley Wiggins vyhrál v roce 2012 dokonce i slavnou Tour de France.

Článek

Nejúspěšnější britský olympionik se letos například zúčastnil televizní soutěže "The Jump" (Skok), v níž známé osobnosti soupeří v zimních sportech. Kvůli zlomené noze ale musel odstoupit.

Na sociálních sítích se občas nechal vidět, jak trénuje na veslařském trenažéru. Britský svaz dnes oznámil, že se Wiggins zúčastní šampionátu, který se bude shodou okolností konat na londýnském olympijském velodromu. Wiggins čtyřikrát vyhrál olympiádu v dráhových disciplínách, z nichž má celkem sedm medailí, jen v Londýně 2012 startoval na silnici a přidal zlato z časovky.

Britská antidopingová agentura UKAD tento týden bez vynesení verdiktu uzavřela vyšetřování stáje Sky ohledně podezřelého balíčku, který měl být v roce 2011 Wigginsovi doručen během závodu Critérium du Dauphiné. Sám Wiggins označil vyšetřování za peklo a hon na čarodějnice.

Reklama