Hlavní obsah

Kokosy? Kam se hrabou. Tohle teprve bude exotika. Afričanky se svůdně kroutí a vletí do koryta

Calgary

Památné Kokosy můžou být zapomenuty. Do ledového koryta přichází ještě větší exotika. Po jamajských bobistech, kteří se stali atrakcí olympijských her v Calgary v roce 1988 a vznikl o nich film, se pod pěti kruhy představí posádka z Nigérie. Na ZOH se kvalifikovaly jako vůbec první africké bobistky v historii.

Nigerijské bobistky se připravují nejenom tradičně, ale i zábavným tanečkem.

 
Článek

Bývalé sprinterky Seun Adigunová (pilotka), Ngozi Onwumereová a Akuoma Omeogaová si zajistily start v Pchjongčchangu tento týden na dráze v Calgary, kde absolvovaly poslední z požadovaných pěti kvalifikačních závodů. "Jsme doslova v extázi a ohromně pyšní na náš ženský tým, který se kvalifikoval na zimní olympiádu," uvedl Nigerijský olympijský výbor. Země bude mít na zimní olympiádě zastoupení poprvé v historii.

Doba jim nahrává, stávají se hitem internetu. Svůdně se kroutí na jednom z klipů, s ladnými křivkami se vrhají do přípravy na boj v ledovém korytě.

S olympijskými hrami už má zkušenost Adigunová, která se narodila a žije v USA. Třicetiletá pilotka nigerijského dvojbobu startovala v roce 2012 v Londýně v běhu na 100 metrů překážek a vypadla v rozběhu.

Prostředky na přípravu a start v kvalifikačních závodech získaly bobistky i díky crowdfundingu - od lidí vybraly 150 tisíc dolarů. Spustily také kampaň na sociálních sítích, která jim pomohla získat sponzory jako firmy Visa a Under Armour.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články