Hlavní obsah

Rychlobruslařka Erbanová byla ve Stavangeru na 500 metrů čtvrtá

Aktualizováno

Rychlobruslařka Karolína Erbanová si ve Stavangeru připsala nejlepší výsledek v této sezóně Světového poháru, když obsadila čtvrté místo v závodě na 500 metrů. Z vítězství se radovala Japonka Nao Kodairaová, úřadující mistryně světa vyhrála i čtvrtou pětistovku v sezóně. Erbanová se v pohárovém hodnocení posunula na pátou příčku.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Karolína Erbanová na trati závodu na 500 m.

Článek

"Jsem spokojená," řekla Erbanová, která v sobotu zajela čas 38,03 sekundy. Erbanová dnes zajela čas 38,03 sekundy. O setinu zaostala za pátečním výkonem, kterým si vytvořila sezónní maximum. Ve výsledkové listině si však pětadvacetiletá česká reprezentantka oproti předchozímu závodu o jedno místo polepšila.

"Asi vteřinu mě zamrzelo, že jsem nebyla na bedně. Byla by to pěkná odměna. Pak jsem se na to koukla trochu s nadhledem. Kouknu se na časy, které jsem zajela, a stabilitu, kterou v závodění mám, což je pro mě v této části sezóny hodně dobré," uvedla Erbanová, která měla v minulosti pomalejší začátky sezony a do optimální formy se dostala až po Vánocích.

Bezprostředně po dojetí byla Erbanová v čele průběžného pořadí, následně ji ale předstihla Ruska Angelina Golikovová a v poslední rozjížďce poté i Kadairaová a Korejka I Sang-hwa. Členku nizozemského týmu Afterpay nakonec od medaile dělilo osm setin sekundy - o dvě setiny více než v pátek.

Ženy dnes mají na programu ještě závod na 1500 metrů, ve kterém čeká premiéra v divizi A Nikolu Zdráhalovou. Česká jednička Martina Sáblíková do závodu nezasáhne. Ve Stavangeru by se trojnásobná olympijská vítězka měla představit jen v nedělním závodě na 5000 metrů.

Závody Světového poháru v rychlobruslení ve Stavangeru:
Ženy:
500 m:
1. Kodairaová (Jap.) 37,07,
2. Golikovová (Rus.) 37,85,
3. I Sang-hwa (Kor.) 37,95,
4. Erbanová (ČR) 38,03.
Průběžné pořadí SP:
1. Kodairaová 400,
2. I Sang-hwa 270,
3. Herzogová (Rak.) 235,
...5. Erbanová 186.

Reklama

Související témata: