Hlavní obsah

Měl problémy s alkoholem, váží 120 kilo. Návratu mezi hvězdy se nebojí, i když mu říkají velryba

Praha

Bývalý světový šampión naskočil do tréninku. Vydrží v zápřahu Tyson Fury, který si v posledních dvou letech dává sportovní pauzu? Ač neporažený, je mimo ring kvůli svým problémům s fyzičkou, alkoholem i kvůli odebrání boxerské licence.

Foto: Profimedia.cz

Kus chlapa, to je boxer Tyson fury.

Článek

Na krátkém videu můžete vidět Furyho, jak stínuje s trenérem. Mohutná postava, jejíž váha se pohybuje okolo 120 kilogramů, vypadá mrštně. Otázkou je, jak dlouho by zápřah vydržela. Opravdu to obr myslí s návratem do ringu vážně a vydrží v tréninkovém drilu?

Fury podle serveru thesun.co.uk miluje tvrdý trénink, snaží se sundat nadbytečná kila a chce opět promluvit do obsazení těžké boxerské váhy. Zatím má na svém kontě pětadvacet zápasů v profesionálním ringu, všechny vyhrál. Tím posledním byl před dvěma lety duel s Vladimirem Kličkem. Tehdy měla jeho sláva stoupat, ale on nabral opačný směr.

Devětadvacetiletý Fury, který narostl do výšky 206 centimetrů, by se rád vrátil na jaře příštího roku. Na Twitteru se fanoušků zeptal, kdo by měl být další jeho „oběťí" v ringu. Téměř 75 tisíc lidé mu rozdělilo potencionální soupeře takto: Shannon Briggs 43%, David Price 40 %, Alexander Povětkin 14% a 3 procenta dostal vítěz duelu Manuel Charr vs. Alexander Ustinov.

Jaká bude realita?

Před pár dny právě Briggs nazval Angličana velrybou a vyzval ho k boji. „Jakmile porazím velrybu, tak říkám Furymu, vsadím se, že Vladimir Kličko bude chtít bojovat se mnou," vypálil do světa Američan. Ukrajinský boxer je už ve sportovním důchodu, ale před časem se na sociálních sítích objevil krátký příspěvek z tréninku, kde přiznal, že mu to pořád jde.

Reklama

Související témata: