Hlavní obsah

Zatočí se vám hlava? Ring v oblacích! Joshua si zatrénoval na mimořádném místě

Dubaj

Slavný britský boxer Antony Joshua přijal nabídku zatrénovat si na nezvyklém místě. Provizorní ring vznikl ve výšinách na heliportu mrakodrapu Burdž al-Arab v Dubaji. Vydařené video se zrodilo v rámci tamní snahy co nejvíce zapojit do sportovních aktivit tamní obyvatelstvo.

Joshua boxuje ve výšinách v Dubaji

 
Článek

Dubaj chce být středem pozornosti, touží být místem sportovních aktivit. Joshua i proto následoval jiné sportovní velikány, kteří se na tomto místě více než 200 m nad zemí v minulosti také ukázali se svým sportem. Tiger Woods, Rory McIlroy, Roger Federer, Andre Agassi... Odehrála se zde i skutečná dramata. Třeba kaskadérskou oslavu titulu ve formuli 1 zde předvedl v roce 2013 tým Red Bull.

To olympijský vítěz z Londýna 2012 v těžké váze a profesionální mistr světa, který si poradil i s Vladimirem Kličkem, si divoké kousky odpustil, ale i on si mohl vychutnat jedinečný pohled z mrakodrapu, který kdysi býval nejvyšší v Dubaji. To už dávno neplatí, nicméně hotel, který v něm je stále patří mezi nejluxusnější a střecha přitahuje k různým aktivitám.

Oč šlo tentokrát? Vše se odehrálo v rámci dubajské akce Fitness Challenge. Zapojuje se do ní téměř 30 000 účastníků, věnují nejméně 30 minut sportovní aktivitě po dobu alespoň 30 dní. Nabízejí se přitom volná místa v tréninkových kurzech.

S cílem, aby obyvatelé přijali aktivní životní styl a využívali širokého spektra sportovních zařízení po celém městě, celou akci odstartoval korunní princ šejk Rašíd Al Maktúm.

Reklama

Související témata: