Hlavní obsah

Matelová si zahraje na Turnaji mistrů. Je to absolutní bomba! raduje se stolní tenistka

Ostrava

Poprvé v historii turnaje ITTF World Tour Grand Finals, což je pro stolní tenisty totéž co pro tenisty Turnaj mistrů, se na seznamu nominovaných objevilo české jméno. V polovině prosince se v kazašské Astaně představí ve čtyřhře žen česko-slovenský pár Hana Matelová a Barbora Balážová.

Foto: ČAST/Jan Brychta

Stolní tenistka Hana Matelová.

Článek

Ženský pár své postavení v žebříčku, které jim zaručilo postup do Astany, definitivně potvrdil postupem do druhého kola na nedávném Swedish Open. „Je to absolutní bomba! Máme za sebou neskutečně těžkou sezónu, ale tohle byla obrovská výzva. Jsem neskutečně pyšná, že se nám to povedlo," přiznala česká reprezentantka.

Poprvé začala dvojice o závěrečném turnaji nejlepších přemýšlet už v únoru, kdy na turnaji kategorie Platinum v Kataru postoupily do semifinále. Slovenská jednička poté ale musela na operaci s nohou a sen se začal rozplývat. „Pro Báru bylo strašně důležité udělat ten krok a jít na operaci. Přišly jsme sice o mistrovství světa v Düsseldorfu, ale pak se vše začalo obracet k lepšímu," popisovala 27letá česká stolní tenistka.

Prvním turnajem po dlouhé rekonvalescenci byl v srpnu Bulgarian Open a hned po něm následoval Czech Open. „Naše hra se zlepšovala zápas od zápas, ale bylo jasné, že to nesmíme uspěchat. Body jsme sbíraly velmi pomalu. Ve finiši to neštěstí nakonec stačilo. Postoupily jsme do hlavní soutěže na prestižním German Open a ve Švédsku nakonec poslední postupovou příčku udržely," načrtla cestu to Astany Matelová.

V konečném žebříčku čtyřhry se Matelová s Balážovou umístily jako druhý nejlepší evropský pár na třináctém místě. Vzhledem k tomu, že pět párů před nimi nesplnilo podmínku o minimálním počtu čtyř startů v kalendářním roce, bylo z toho nakonec osmé postupové místo. „Chceme si to v Astaně moc užít. Ale samozřejmě se pokusíme uhrát co nejlepší výsledek," pousmála se zlínská rodačka. „Všechny páry, které se kvalifikovaly, jsou velmi silné a my se pokusíme překvapit. Je to zcela výjimečný turnaj a myslím, že nám ještě nedošlo, co se nám povedlo. Už se velmi do Astany velmi těšíme," dodala účastnice olympijských her v Riu.

Reklama